Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Η Πρεβεζάνα που «κατέκτησε» το Κατάρ




Η Πρεβεζάνα που «κατέκτησε» το Κατάρ (photo)

Οι Πρεβεζάνοι έχουν βαλθεί να «κατακτήσουν» όλο τον κόσμο. Και σε κάθε ευκαιρία αυτό αποδεικνύεται. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της κας Ρίτας Πατερόνι. Γεννημένη στις Παπαδάτες στην περιοχή Λάκκα Σούλι, έζησε τα πρώτα της χρόνια στην Πρέβεζα, όπου πήγε και δημοτικό σχολείο και στη συνέχεια «άνοιξε τα φτερά της» για την Αθήνα και αργότερα τον κόσμο της μόδας (μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της:http://ritapateroni.com/).
Η εφημερίδα Qatar-tribune, φιλοξένησε ολόκληρο αφιέρωμα στην Πρεβεζάνα που «κατέκτησε» το Κατάρ, στο οποίο διαβάζουμε:

«Γεννήθηκε σε μία συνηθισμένη οικογένεια στη μικρή πόλη της Πρέβεζας στην Ελλάδα. Αλλά είχε ένα μεγάλο όνειρο να ξεκινήσει τη δική της φίρμα ρούχων. Χαμογελαστή και σεμνή όπως είναι πάντοτε, είναι έτοιμη να δώσει ένα πλατύ χαμόγελο στους πελάτες της, κάτι που είναι ίσως και το μυστικό της επιτυχίας της. Η Ρίτα Πατερόνη έχει μία μπουτίκ ρούχων στο Pearl- Qatar.
7 2_1
Αφότου επιτυχώς έκανε εξαγωγές πλεχτών σε όλο τον κόσμο από τη χώρα της την Ελλάδα, η Πατερόνη δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα μπορούσε να έχει τη δική της επιχείρηση στη Ντόχα κάποια ημέρα. Σαν από παιχνίδι της τύχης, χώρες όπως η Κίνα και η Τουρκία, ξεκίνησαν να εξάγουν πλεχτά σε πολύ πιο ανταγωνιστικές τιμές, από τους Έλληνες εξαγωγείς, όπως η Πατερόνη, που στράφηκαν στο να ψάξουν για νέες αγορές.
Το 1993 η Πατερόνη, σταμάτησε τις εξαγωγές πλεχτών και άνοιξε μία μικρή μπουτίκ ρούχων στην Αθήνα και στη συνέχεια και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Μία αυτοδημιούργητη, φιλόδοξη γυναίκα, σύντομα καθιερώθηκε σαν σχεδιάστρια μόδας. Με τόνους εμπειρία πάνω της, είχε μεγαλύτερα σχέδια αυτή τη φορά.
«Ήθελα να ανοίξω μία νέα μπουτίκ στο Ντουμπάι, αλλά ένας φίλος που είχε δουλέψει στη Μέση Ανατολή, με συμβούλεψε να το κάνω στη Ντόχα. Δεν είχα ακούσει ποτέ πριν για τη Ντόχα και χρειάστηκε να κοιτάξω στο χάρτη, για να τη βρω», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ακολούθησε πάντως τη συμβουλή του φίλου της.

Ταξίδεψε στη Ντόχα με τη συλλογή της για να πάρει μέρος στην IWED 2012 exhibition.
«Ήταν η πρώτη μου γνωριμία με πελάτες από το Κατάρ. Με εντυπωσίασε η αποδοχή από τις κυρίες του Κατάρ, που τους άρεσε πολύ η συλλογή μου. Μέχρι το τέλος της έκθεσης είχα πουλήσει όλα μου τα φορέματα», εξηγεί η Πατερόνη.
10405306 10204291799797745_4278365990685362933_n
Παίρνοντας θάρρος από την ανταπόκριση, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Πατερόνη, άλλαξε τη γνώμη της για τη μπουτίκ στη Ντόχα. Όταν επισκέφτηκε το Pearl-Qatar, ήξερε πως είχε βρει τον τόπο για τη μπουτίκ της.
Αμέσως διάλεξε ένα μέρος για τη μπουτίκ της. Έχει μία συλλογή από φορέματα για πάρτυ, βραδινά φορέματα και ακόμη μία γαμήλια συλλογή.
Αυτή τη στιγμή είναι απασχολημένη, με τη συλλογή της για το 2014.
37018 439806389427312_119273281_n
«Οι Καταριανοί είναι πολυ ''πιστοί'' πελάτες. Δεν είναι μόνο το ότι αρέσκονται στο να αγοράζουν τα καλύτερα προϊόντα, αλλά καταλαβαίνουν και τη μοναδικότητα των όσων αγοράζουν», τονίζει η Πατερόνη, η οποία έχει πίστη στην ικανότητά της να δίνει τα παραπάνω στους πελάτες της και προσθέτει: «Οι πιο πολλοί από τους πελάτες μου, με εμπιστεύονται απόλυτα όταν σχεδιάζω. Σαν αποτέλεσματα μου δίνουν την ελευθερία να σχεδιάζω αποκλειστικά γι' αυτούς», επισημαίνει.


Παναγιώτης Τσόγκας http://www.atpreveza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου