Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 16 Μαϊου, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 140 εκατ. Ευρώ. Από το πρόγραμμα  αναμένεται να ωφεληθούν περίπου  τα 8.000 νέοι αγρότες.

Στόχος του προγράμματος είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων γεωργών μέσω της παροχής κινήτρων προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεών τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου.

 Δικαιούχοι Υποψήφιοι Νέοι Γεωργοί
 Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο Μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.), που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

1.    Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και φερεγγυότητα και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους.
2.    Είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχής εφαρμογής του Μέτρου. Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος περιοχής:
o    Ορεινής ή μειονεκτικής Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας και Οικισμού.
o     Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας κανονικής περιοχής με πραγματικό πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους
3.    Η γεωργική τους εκμετάλλευση έχει ελάχιστο μέγεθος απαιτήσεων σε εργασία μισή (0,5) Μονάδα Ανθρώπινης Εργασίας (1 Μ.Α.Ε. = 1750 ώρες απασχόλησης ανά έτος).
4.    Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης.
5.    Υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο, μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους, καθώς και για τη διαρθρωτική προσαρμογή της εκμετάλλευσής τους, αλλά και για την απόκτηση ή συμπλήρωση επαρκούς επαγγελματικής ικανότητας, εφόσον απαιτούνται.
6.    Αναλαμβάνουν τις συμβατικές δεκαετείς μακροχρόνιες υποχρεώσεις.
7.    Δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες μη επιλέξιμων υποψηφίων.
 
 Επιλέξιμες Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις

1.    Η γεωργική εκμετάλλευση του υποψηφίου προς ένταξη στο καθεστώς ενισχύσεων πρέπει να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του τόπου της μόνιμης κατοικίας του και να έχει μέγεθος τυπικών απαιτήσεων σε εργασία τουλάχιστον μισή (0,5) ΜΑΕ. Εκμεταλλεύσεις ή τμήματα εκμεταλλεύσεων που δεν βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του τόπου μόνιμης κατοικίας των υποψηφίων δεν γίνονται αποδεκτά για τους σκοπούς του προγράμματος.
2.    Τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης πρέπει να είναι:
o    Ιδιόκτητα ή μισθωμένα ή συνδυασμός τους
o    Μεγαλύτερα ή ίσα της ελάχιστης έκτασης κατά τύπο αγροτεμαχίου που είναι επιλέξιμη στα καθεστώτα της ενιαίας ενίσχυσης και σε κάθε άλλη περίπτωση μεγαλύτερα ή ίσα των 1.000 τετραγωνικών μέτρων (1 στρέμμα), με εξαίρεση τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους (πλην των νήσων Κρήτης και Ευβοίας) στα οποία είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά και μικρότερα αγροτεμάχια.
3.    Το ζωικό και μελισσοκομικό κεφάλαιο της εκμετάλλευσης πρέπει να είναι ιδιόκτητο και καταγεγραμμένο στα μητρώα και βιβλιάρια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
4.    Το σύνολο της εκμετάλλευσης πρέπει να έχει περιληφθεί για πρώτη φορά σε Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ κατά το έτος υποβολής της αίτησης ή και κατά το προηγούμενο έτος και το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της πρώτης ενιαίας δήλωσης εκμετάλλευσης και της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης προς ένταξη δεν υπερβαίνει, σε κάθε περίπτωση, τους 14 μήνες.
5.    Για τους σκοπούς της εφαρμογής του Μέτρου ως προς την ιδιοκτησία και αρχηγία οικογενειακών εκμεταλλεύσεων ισχύουν επιπλέον τα ακόλουθα:
o    Η ιδιοκτησία στα πλαίσια της οικογένειας θεωρείται ότι υφίσταται στο πρόσωπο και των δύο συζύγων, ανεξαρτήτως πραγματικού γεγονότος και ως εκ τούτου δεν απαιτούνται μισθώσεις μεταξύ των συζύγων μόνο ένας εκ των συζύγων μπορεί να θεωρηθεί
o    ως αρχηγός της οικογενειακής εκμετάλλευσης. Μεταβίβαση της αρχηγίας γεωργικής εκμετάλλευσης, μεγέθους σε εργασία 0,5 ΜΑΕ και άνω, μεταξύ συζύγων δεν γίνεται αποδεκτή για την ένταξη στο Μέτρο «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».
o    Το σύνολο της εκμετάλλευσης του υποψηφίου πρέπει να έχει περιληφθεί στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης που έχει υποβάλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο αρχηγός της και η/ο σύζυγός του/της.
 
Ύψος ενίσχυσης
Η οικονομική ενίσχυση της πρώτης εγκατάστασης Νέων Γεωργών χορηγείται με τη μορφή κεφαλαίου και καταβάλλεται σε 3 δόσεις. Το ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία της περιοχής μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου, τον προσανατολισμό της παραγωγής της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση και το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης και έχει  ως ακολούθως:
Α
ΚΡΙΤΗΡΙΟ
ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ
ΥΨΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
1
Περιοχή μόνιμης κατοικίας
Ορεινή
7.500
Μειονεκτική
5.000
Λοιπές Περιοχές
2.500
2
Προσανατολισμός παραγωγής
της εκμετάλλευσης στη
μελλοντική κατάσταση
Κτηνοτροφική
7.500
Φυτική
7.500
Μικτή –Μελισσοκία
5000
3
Επίπεδο εισοδήματος της
εκμετάλλευσης στη μελλοντική
κατάσταση
> από το 120% του
Εισοδήματος
Αναφοράς
5.000
80% - 120% του
Εισοδήματος
Αναφοράς
2.500
ΥΨΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ - ΣΥΝΟΛΟ
Μέγιστο
20.000
Ελάχιστο
10.000
















Διαδικασία καταβολής της ενίσχυσης

 Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται στο δικαιούχο Νέο Γεωργό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε 3 το πολύ δόσεις σε συνάρτηση με την πρόοδο του επιχειρηματικού σχεδίου σε ότι αφορά την επίτευξη των στόχων του αλλά και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που περιλαμβάνεται σε αυτό σύμφωνα με τα οριζόμενα στη συνέχεια.

Δόση σε ποσοστό 70% επί του συνολικού ποσού της ενίσχυσης: Η πρώτη δόση χορηγείται άμεσα με την αποδοχή της απόφασης έγκρισης πράξης.
Δόση σε ποσοστό 15% επί του συνολικού ποσού της ενίσχυσης: Η δεύτερη δόση δύναται να χορηγηθεί από το επόμενο έτος της ένταξής του και εφόσον ο δικαιούχος αποκτήσει τις προϋποθέσεις και τους δεσμευτικούς στόχους του Επιχειρηματικού Σχεδίου οι οποίοι απαιτούνται για την καταβολή της δεύτερης δόσης, όπως αυτοί προσδιορίζονται κατά μεμονωμένο δικαιούχο στην απόφαση έγκρισης πράξης.
Δόση σε ποσοστό 15% επί του συνολικού ποσού της ενίσχυσης: Η τρίτη δόση δύναται να χορηγηθεί εφόσον ο δικαιούχος αποκτήσει το σύνολο των προϋποθέσεων και επιτύχει τους δεσμευτικούς στόχους του Επιχειρηματικού Σχεδίου όπως αυτοί προσδιορίζονται κατά μεμονωμένο δικαιούχο στην απόφαση έγκρισης πράξης.
 
Υποβολή Αιτήσεων από τους Υποψήφιους Νέους Γεωργούς
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης – φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η από 18.3.2014 έως 16.5.2014.

ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΛΦΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

Η εταιρεία μας εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στην παροχή συμβουλευτικών και λογιστικών υπηρεσιών για κάθε είδους επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες με έμφαση στην ποιότητα, στην συνέπεια και στην αποτελεσματικότητα.
Σκοπός μας είναι η οργάνωση και η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, έτοιμες να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών μας, με βασικό μας στόχο τη δημιουργία μιας μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης.

Είναι σημαντικό στις μέρες μας για τις επιχειρήσεις να έχουν συνεργάτες, που θα τις βοηθήσουν να κάνουν τις σωστές επιλογές έτσι ώστε διαχρονικά να αντέξουν τον έντονο ανταγωνισμό και να αντεπεξέλθουν στις όποιες δυσκολίες προκύψουν.
Η εταιρεία μας προσπαθεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να καθοδηγεί τις επιχειρήσεις με ευέλικτο τρόπο, ώστε να διατηρείται η κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στις επιχειρήσεις και το πολύπλοκο φορολογικό σύστημα, με σκοπό να αποφεύγονται τα λάθη και οι άσκοπες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Εστιάζουμε στην παροχή υπηρεσιών αξίας σε άτομα και επιχειρήσεις που στοχεύουν στη δυναμική ανάπτυξη και αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της σύγχρονης ανταγωνιστικής εποχής.
Ανεξαρτήτως μεγέθους, μορφής και κλάδου, μοιραζόμαστε με τους πελάτες μας την επιθυμία για αποδοτική συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες που έχουν τις επαγγελματικές και τεχνικές γνώσεις και προϋποθέσεις να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες.
Η εμπειρία μας, η σύγχρονη τεχνολογική υποδομή και η βέλτιστη οργάνωσή μας, αποτελεί μία μοναδική πρόταση προστιθέμενης αξίας προς τους πελάτες μας. Τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό με τις ισχυρές συνεργασίες, μας δίνουν το πλεονέκτημα και τη δυνατότητα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αποδοτικά, υπεύθυνα και αξιόπιστα.
Με προσωπική εξυπηρέτηση, έγκαιρη και έγκυρη επίλυση προβλημάτων και ευέλικτη προσαρμογή στο σύνθετο και μεταλλασσόμενο περιβάλλον.
Το μόνιμο προσωπικό της εταιρείας μας καθώς επίσης και ένα ευρύ δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών, εξασφαλίζει την ανταπόκριση ακόμα και σε περίπλοκες υποθέσεις, προκειμένου να διασφαλίζεται μια ολοκληρωμένη και υπεύθυνη κάλυψη παροχής υπηρεσιών.
Με επίκεντρο το συμφέρον των πελατών μας, προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις όλα αυτά τα χρόνια, να στηρίζουμε και να καθοδηγούμε τις επιχειρήσεις με υγιή τρόπο να αντέχουν στο χρόνο νοικοκυρεμένα και μεθοδικά, μέσα από συνεχή ανάπτυξη και δημιουργία, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικό κόστος.


- See more at: http://www.mikroiparagogoi.gr/index.php/business/newfarmers-finance/460-newfarmers-finance#sthash.ZitGC9nU.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου