Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Εποικοδομητική συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Ζηρού κ. Γιώργου Γιάννου με τον πρόεδρο και καθηγητές του ΤΕΙ Ηπείρου.

Γιάννος: «Ο τομέας της γεωργίας είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας»

Το ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, επισκέφτηκε το πρωί ο  υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ζηρού κ. Γιάννος Γιώργος στο πλαίσιο του κύκλου των συναντήσεων με φορείς της ευρύτερης περιοχής, εν όψει της ολοκλήρωσης του προεκλογικού προγράμματος της παράταξης «Εποχή Δημιουργίας».
Ο κ. Γιάννος συνοδευόμενος από τον Μηχανικό κ. Γιώργο Παπαφωτίου και συνεργάτες του, επισκέφτηκε πρώτα τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στους Κωστακιούς, όπου συνομίλησε με καθηγητές και υπηρεσιακούς παράγοντες του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της περιοχής μας. Εκεί ο υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού είχε την ευκαιρία μαζί με τους συνεργάτες του, να ενημερωθούν για τις καλλιέργειες, να δουν στην πράξη τις δοκιμές καινοτόμων αγροτικών προϊόντων, οι οποίες υπό κατάλληλες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής προσοδοφόρα.   
Ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση και η ενημέρωση που είχε ο κ. Γιάννος και οι συνεργάτες του, με  τους καθηγητές πάνω σε θέματα έρευνας και διάδοσης νέων καλλιεργειών.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ιδρύματος καθηγητής Δρ Ευριπίδης Γλαβάς, υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία, στο γραφείο του στην έδρα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα και αναφέρθηκε στη σημασία και τον ρόλο που διαδραματίζει το ίδρυμα στην ανάπτυξη της Ηπείρου.
Ο κ. Γιάννος αφού ενημερώθηκε για τη σημαντική δράση του ιδρύματος, σε νευραλγικούς τομείς όπως η οικονομία, οι νέες τεχνολογίες και η φυτική παραγωγή, ζήτησε από τον Πρόεδρο και τους καθηγητές την πολύτιμη επιστημονική συμβολή τους στην ανάπτυξη της περιοχής.
Γιάννος: «Στρατηγικής σημασίας ο τομέας της γεωργίας»
Σε δήλωσή του αμέσως μετά την συνάντηση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζηρού κ. Γεώργιος Γιάννος, σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γλαβά και τους καθηγητές του ιδρύματος για την γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε. Η τεχνογνωσία τους και η επιστημονική τεκμηρίωση, πρέπει, και θα αποτελέσουν τα γερά θεμέλια για τον σχεδιασμό και την προοπτική στο Δήμο Ζηρού. Ιδιαίτερα ο τομέας της γεωργίας  είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας. Άκουσα με προσοχή τις ιδέες και τις προτάσεις των επιστημόνων, για την αναδιάρθρωση καλλιεργειών και  την παραγωγή νέων προϊόντων που μπορεί να συνεισφέρουν στην αγροτική παραγωγή και να αυξήσουν τα εισοδήματα των καλλιεργητών. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη στην πράξη, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η ευημερία των συμπολιτών μας». 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου