Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03/04/2014



Παρακολούθησα κι εγώ κι οι συνεργάτες μου την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ  Ζηρού για το πρόβλημα που προέκυψε με την ταμειακή  υπηρεσία του Δήμου. Ωστόσο έβγαλα κι εγώ και όλοι μας εκεί χθες βράδυ ένα βασικό συμπέρασμα. Η ευθύνη είναι κυρίαρχα πολιτική. Το ότι την ανέλαβε ο Δήμαρχος με καθυστέρηση κι όχι απ’ την πρώτη στιγμή σημαίνει απλά πως την αποδέχεται και τίποτα παραπάνω. Το  ότι αποδέχεται την πολιτική ευθύνη χωρίς να παραιτείται αυτός ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος , αν υπάρχει, δεν σημαίνει τίποτα.
Δεν προσφέρει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Άλλωστε άμεση και οριστική λύση εδώ που οδηγηθήκαμε δεν υπάρχει. Έπρεπε  να μην είχε συμβεί. Αλλά για να μην είχε συμβεί έπρεπε να λειτουργούν δημοτική αρχή και ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου με τη διοικητική και διαχειριστική ευθύνη που αρμόζει στο ρόλο τους.
Κατά τα λοιπά και η ενημέρωση που εξαρχής ζητούσαμε ως Νέα Πορεία υπήρξε ελλιπής από τη στιγμή που απουσίαζαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι και η ταλαιπωρία με την αγωνία του κόσμου συνεχίζεται.  Είναι μια οδυνηρή υπόθεση που θα ταλανίσει το δήμο και μετεκλογικά για μεγάλο διάστημα με ανησυχητικές διαστάσεις για τον κάθε δημότη χωριστά.  
Παραμένει υπό αυστηρή αμφισβήτηση η πρόταση για διαγραφή των οφειλών με τη διαδικασία που αναφέρθηκε χθες. Ας μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο!

 ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου