Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

«Μαζί για τη νίκη και την ανατροπή!»


«Μαζί για τη νίκη και την ανατροπή!»

Ξεκάθαρο μήνυμα νίκης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δόθηκε από το νέο υποψήφιο δήμαρχο Ζηρού Πρέβεζας κ. Γεώργιο Γιάννο, κατά την πρώτη, ιδιαίτερα ‘ζεστή’, συνάντηση φίλων και συνεργατών της νέας δημοτικής παράταξης, που συγκροτήθηκε πριν λίγες ημέρες, μέσα από την συνεννόηση και συνεργασία στελεχών τριών Δημοτικών παρατάξεων για τον Δήμο Ζηρού, («Συνεργασία Πολιτών», «Δημιουργική Πορεία» και «Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Δήμου Ζηρού»).


Στην εκκίνηση της προσπάθειας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, συναντήθηκαν στην Αθήνα, σημαίνουσες προσωπικότητες,  άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, που εκφράζουν όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου της χώρας και οι οποίοι  μοιράζονται το ίδιο  όραμα.
Να γίνει ο Δήμος Ζηρού, ένας σύγχρονος  και αποτελεσματικός Δήμος, αλληλέγγυος προς τον πολίτη, που θα αξιοποιεί στο έπακρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και το ανθρώπινο δυναμικό και θα βαδίζει με σταθερά βήματα στον δρόμο της ανάπτυξης.
  
Σε αυτή την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση φίλων και συνεργατών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή 14 Μαρτίου, ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού κ. Γιώργος Γιάννος, έθεσε το περίγραμμα του προγράμματος και έθεσε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.    
Κατά την συνάντηση επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση πολλών παραγόντων της περιοχής ότι η υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Γιάννου για την δημαρχία του Δήμου Ζηρού, αρχίζει με γνώση, αυτοπεποίθηση και ισχυρή δυναμική νίκης. Και τούτο διότι, όπως –κατά γενική ομολογία- διατυπώθηκε στις παρεμβάσεις, ο κ. Γιώργος Γιάννος, διαθέτει την ικανότητα και το κύρος, να πετύχει την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση αλλά και την απαραίτητη σύνθεση απόψεων πάνω στη βάση ενός διαφορετικού ήθους και ύφους για τον τρόπο άσκησης των διοικητικών καθηκόντων και μιας άλλης αντίληψης για την ευθύνη των αιρετών αρχόντων.
Έχοντας στο πλευρό του τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Παπαφωτίου, με μετρημένο, σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο, παρουσίασε  εν συντομία, το σκεπτικό της νέας πολιτικής πρότασης.
Τόσο ο κ. Γιάννος, όσο και ο κ. Παπαφωτίου, υπογράμμισαν ότι το ψηφοδέλτιο είναι ανοιχτό σε πρόσωπα που θα εκφράζουν όλο τον Δήμο Ζηρού. Κατά τις ομιλίες τους επισημάνθηκε, σε όλους τους τόνους, ότι το προγραμματικό πλαίσιο της αυτοδιοικητικής πρότασης της νέας παράταξης, θα εστιάζει σε κάθε τοπική κοινότητα, σε κάθε γειτονιά του Δήμο Ζηρού, χωρίς εξαιρέσεις, αποκλεισμούς, και τοπικιστικές στενότητες.
Στο κάλεσμά του για τη συγκρότηση μιας νέας αυτοδιοικητικής σύνθεσης, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιώργος Γιάννος, έδωσε –όπως προαναφέρθηκε- με ξεκάθαρο τρόπο, το στίγμα της εναλλακτικής λογικής που πρεσβεύει η νέα παράταξη για τον Δήμο. Οι αναφορές του σε προγράμματα και ιδέες για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας της περιοχής. Η πίστη του στη δυναμική του ανθρώπινου παράγοντα και η εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες συμμετοχής των πολιτών, η επιμονή του στην αναγκαιότητα διοικητικού και οικονομικού εξορθολογισμού. Η έμφαση που έδωσε στον τομέα της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ουσιαστικής στήριξης ευάλωτων και ευπαθών ομάδων, μέσα από μία σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, αλλά και σε μία άρτια σχεδιασμένη και αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας σε συνδυασμό πάντα με τον απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, αποτελούν αναμφίβολα πτυχές ενός προγράμματος, που με τις ήδη υπάρχουσες ενδείξεις, αλλά και με την εμπειρία των στελεχών, μέσα από την παραγωγική θητεία, στα έδρανα της δημοτικής αντιπολίτευσης, μπορούν άνετα να αποτελέσουν την αναγκαία τομή για τον Δήμο Ζηρού.
 Αξιοσημείωτη της λογικής που διαπνέει το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα είναι η ισοδύναμη παρουσία στο πλευρό του κ. Γιώργου Γιάννου τόσο τεχνοκρατών όσο και ανθρώπων με εμπειρία στην οικονομική διαχείριση, αλλά και πνευματικών προσωπικοτήτων από την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για σαφέστατη ένδειξη των αξόνων πάνω στους οποίους σκοπεύει να κινηθεί το πρόγραμμα της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης.
Από τη μία πλευρά, η τεχνογνωσία στη διεκδίκηση ευρωπαϊκών και ελληνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων και από την άλλη ο σεβασμός στον πολίτη και στην πνευματική και ιστορική κληρονομιά του τόπου.
Πολύ χαρακτηριστικό και ενδιαφέρον στοιχείο της συνάντησης είναι –όπως ήδη προαναφέρθηκε- το γεγονός ότι γύρω από τη νέα δημοτική παράταξη, συσπειρώνεται ένα ευρύ φάσμα προσωπικοτήτων που καλύπτει πολιτικά όλο τον χώρο από τη μετριοπαθή και φιλελεύθερη Δεξιά μέχρι το δημοκρατικό Κέντρο και τη ριζοσπαστική Αριστερά.
Άλλωστε, αυτό το στοιχείο, δηλαδή η δυναμική της σύνθεσης, που ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας όσο και στο νέο πολιτικό σκηνικό ανατροπής που δημιουργείτε εν όψει των εκλογών του Μαΐου, υπήρξε εξαρχής ο βασικός λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε ως επικεφαλής της νέας παράταξης ο κ. Γιώργος Γιάννος. Είναι ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι ο νέος υποψήφιος δήμαρχος, δεσμεύτηκε ότι θα διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία με πολιτικούς και ηθικούς όρους και όχι με κομματικές και ιδιοτελείς λογικές. Θετική εντύπωση προκάλεσε, τέλος, η διακηρυγμένη του πρόθεση να μην απαντά στις συκοφαντίες και τη λάσπη που ήδη από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του έκαναν με θλιβερό τρόπο την εμφάνισή τους… Στο κλείσιμο της συνάντησης, στην οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας, ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Πρέβεζας και δημότης του Δήμου Ζηρού κ. Σπύρος Καραμούτσος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Αρβανίτης και άλλοι, οι οποίοι χαιρέτησαν την πρωτοβουλία, ο κ. Γιάννος κάλεσε από τους προσκεκλημένους να γίνουν πρεσβευτές της νέας προσπάθειας και οι πολλαπλασιαστές της αυτοδιοικητικής πρότασης του σχήματος για έναν Δήμο αντάξιο των προσδοκιών όλων των δημοτών και της νέας γενιάς, που πλήττεται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα ο τίτλος, το έμβλημα και οι βασικοί, ιδρυτικοί και προγραμματικοί άξονες της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης που διεκδικεί με αξιώσεις την στροφή του Δήμου Ζηρού προς μία αναπτυξιακή, προοδευτική, συμμετοχική και απόλυτα δημοκρατική πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου