Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Tης Δημοτικής Παράταξης Δήμου Ζηρού "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tης Δημοτικής Παράταξης Δήμου Ζηρού "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Η Δημοτική Παράταξή μας, υλοποιώντας απόφαση της ολομέλειάς της, προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε σειρά διμερών επαφών και συναντήσεων με αντιπροσωπείες Δημοτικών Παρατάξεων, καθώς και με αυτοδιοικητικές προσωπικότητες και συμπολίτες του Δήμου Ζηρού, με στόχο την δυνατότητα επίτευξης συνεργασιών στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2014.
Ο πρώτος αυτός κύκλος των επαφών και συζητήσεων ολοκληρώθηκε.
Στις συναντήσεις επικράτησε θετικό κλίμα ως προς την συναντίληψη των προβλημάτων του Δήμου και την δυνατότητα συνεργασίας.
Επίσης έγινε αποτίμηση για τα τρία χρόνια εφαρμογής του «Καλλικράτη», βάσει αρχών, πολιτικών θέσεων, στόχων και θεσμικών ζητημάτων.

Βασικά προβλήματα που διαπιστώθηκαν είναι:
Η κομματική πόλωση στο πεδίο των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ακυρώνει τελικά το αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα.
Η γενικευμένη οικονομική και κοινωνική κρίση, οδηγεί στη γενικότερη αδυναμία εφαρμογής οποιουδήποτε σχεδιασμού ανασυγκρότησης των Δήμων.
Η απουσία συμμετοχικών διαδικασιών έχει ως αποτέλεσμα τα αιρετά όργανα να μην εκπληρούν τον αυτοδιοικητικό τους ρόλο.
Τα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και η συνεχής περικοπή πόρων έχει ξεπεράσει το 70%, με συνέπεια την αδυναμία παροχής στοιχειωδών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Το Πελατειακό σύστημα, που δυστυχώς και στην περιοχή μας καλά κρατεί, που στην πράξη ακυρώνει κάθε ισότιμο και ιεραρχικό σχεδιασμό για τους συμπολίτες μας.

Σε ότι αφορά το άμεσο μέλλον προχωρούμε σε κοινό αγώνα για:
·           κατοχύρωση ενός αξιόπιστου και αμερόληπτου μηχανισμού για τον οικονομικό έλεγχο των ΟΤΑ.
·           κυρίαρχη συμμετοχή στη διαχείριση του Συμφώνου Εταιρικής Σύμπραξης (ΣΕΣ), του νέου προγράμματος οικονομικής σύγκλισης 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ).
·           δημιουργία ενός Δήμου Ζηρού οργανωμένου, λειτουργικού, και εν τέλει αποτελεσματικού.

Ο Δήμος Ζηρού, δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον και εργαζόμαστε γι αυτό.
Κοινός στόχος είναι η συνολική προσπάθεια για την ανατροπή της επικρατούσας κατάστασης και η εφαρμογή νέας ελπιδοφόρας πολιτικής από την νέα Δημοτική Αρχή.
Πρόταση μας :
·           H προσπάθεια της νίκης να βασίζεται στη μεγίστη δυνατή διεύρυνση των δυνάμεων με προοδευτική και δημοκρατική συγκρότηση.
·           Η συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια με εμπιστοσύνη, με ισοτιμία με βάση τις αρχές της συμμετοχής και της αντιπροσωπευτικότητας χωρίς προσωπικές προτιμήσεις και αποκλεισμούς.

Προχωρούμε στην επομένη φάση του διαλόγου.
Τη φάση της σύνθεσης, στην οποία καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, παρατάξεις και πρόσωπα, όλοι μαζί, να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των συμμαχιών και την κατάρτιση νικηφόρου ψηφοδελτίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ
"ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"
Ο επικεφαλής

Γεώργιος Ζυγούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου