Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : Πελατειακών σχέσεων συνέχεια….


Με αφορμή την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στην ΠΕ Πρέβεζας, για την αναξιοκρατία στην επιλογή προϊσταμένων στην Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα την απόδοση της φράσης του περιφερειάρχη ότι «το ζήτημα του ορισμού των προϊσταμένων θέλει να το ελέγχει ο ίδιος, προσωπικά» αναγνωρίζοντας την αγωνία και το δίκιο των εργαζομένων, θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν μας κάνει καμία εντύπωση.
Αυτή είναι η στάση του Περιφερειάρχη σε όλα τα θέματα της περιφέρειας :  Η λογική των πελατειακών σχέσεων με αποδέκτη τη διοίκηση της περιφέρειας και ειδικότερα τον ίδιο τον περιφερειάρχη, ο οποίος λειτουργεί στη λογική της αρχής του «ενός ανδρός». Σ’ αυτό πιστεύει και με αυτό τον τρόπο πορεύεται.
Δεν μας κάνει επίσης εντύπωση ότι στα νομικά πρόσωπα που ελέγχει η Περιφέρεια η λογική αυτή γίνεται  ακόμη περισσότερο αισθητή, ιδίως όπου δεν πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο ΚΕΚ της Περιφέρειας στην Πρέβεζα έχουν αντικατασταθεί χωρίς τήρηση καμιάς διαδικασίας επιλογής όλοι όσοι εργάζονταν σ’ αυτό. Ο μόνος που είχε προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ στο ΚΕΚ – ο πρώην διευθυντής του – ωθήθηκε όπως ο ίδιος δηλώνει σε παραίτηση και έχουν ήδη περάσει τρεις μήνες και καμία ουσιαστική διαδικασία δεν έχει κινηθεί για την έκδοση προκήρυξης για την αντικατάστασή του. Για παράδειγμα η γραμματέας του ΚΕΚ με «προσωρινές» αναθέσεις εργάζεται ήδη εδώ και τρία χρόνια χωρίς καμία διαδικασία προκήρυξης – και προφανώς δεν είναι τυχαίο το ότι ήταν υπεύθυνη του προεκλογικού γραφείου του αντιπεριφερειάρχη στην Πρέβεζα.
Στην επιλογή των θέσεων για τις προσωρινές τοποθετήσεις μέσω των ΤΟΠΣΑ στα οποία μετέχει η περιφέρεια έχει ήδη συνταχθεί λίστα ημετέρων προς εξυπηρέτηση.
Παίζουν με την αγωνία των νέων σε μια περιφέρεια όπου ο δείκτης της ανεργίας έχει χτυπήσει «κόκκινο». Σε μια περιφέρεια που γίνεται από φτωχή ..συνεχώς φτωχότερη ο περιφερειάρχης επαίρεται για τις επιτυχίες του – ποιες άραγε;
Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών της Ηπείρου να επιλέξουν : ή να βρεθούν στον προθάλαμο του γραφείου του μήπως και εξυπηρετηθούν από τον πρόθυμο περιφερειάρχη ή να τον στείλουν στο σπίτι του. Σύντομα θα τεθούν μπροστά στο δίλημμα – και  ανάλογα με τη θέση που θα πάρουν θα ευθύνονται για την πορεία αυτού του τόπου.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ΠΕ Πρέβεζας ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ

Κώστας Αρβανίτης, Δήμητρα Αναγνώστου, Γιώργος Ζάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου