Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μια ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στον Τάκη Γενιά

www.atpreveza.gr
Μια ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στον Τάκη Γενιά
Αφιερωμένη στον Τάκη Γενιά, που δεν βρίσκεται πια κοντά μας, είναι η έκθεση ζωγραφικής των Πρεβεζάνων επαγγελματιών και ερασιτεχνών καλλιτεχνών η οποία φιλοξενείται στην Πινακοθήκη «Λέανδρος Σπαρτιώτης» στον Άγιο Θωμά.
spartiwtis2013 2
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου και ο «οικοδεσπότης» κ. Λέανδρος Σπαρτιώτης εμφανώς συγκινημένος, με τη σύζυγο του Τάκη Γενιά στο πλευρό του, μίλησε για τον καλλιτέχνη και τον άνθρωπο Τάκη Γενιά, σημειώνοντας πως αυτή η έκθεση είναι ένα μικρό ευχαριστώ σε όσα προσέφερε στην πόλη της Πρέβεζας και τους ανθρώπους της.
spartiwtis2013 1
«Πριν δυο χρόνια είχαμε την τύχη να φιλοξενούμε εδώ έναν αδελφό – φίλο καλλιτέχνη, τον Τάκη Γενιά, που έγραψε την δική του ιστορία στην Πρέβεζα. Μεγάλη ιστορία καθώς εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που πέρασαν από εκείνον, μαθητές του. Φέτος έχουμε μία συμμετοχή η οποία πραγματικά δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι τιμούν τη μνήμη του, έχουμε ρεκόρ συμμετοχής 48 καλλιτεχνών. Πιστεύω ότι ο λόγος που έγινε η έκθεση μέτρησε ιδιαίτερα και οι καλλιτέχνες συμμετείχαν με όλη τους την καρδιά. Τιμούμε έναν άνθρωπο που αν και υπήρχε μία απόσταση ηλικίας, τον γνώρισα και ήμασταν φίλοι και είχε και ένα θετικό, ήταν ευθύς και άμεσος. Εγώ και όλοι οι καλλιτέχνες, θεωρήσαμε ότι του οφείλαμε ένα ευχαριστώ για την προσφορά του και αφιερώσαμε αυτή την έκθεση στη μνήμη του» ανέφερε ο κ. Σπαρτιώτης.
spartiwtis2013 3
Να σημειώσουμε πως τα έξοδα για την έκθεση ζωγραφικής επιβάρυναν την Πινακοθήκη, τους φίλους της και τους χορηγούς και όχι τους καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου