Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Θα γίνει με κάθε κόστος ο δρόμος Τύρια-Σιστρούνι

EGNATIAΤην αποφασιστικότητα της Περιφέρειας να προχωρήσει, ανεξαρτήτως κόστους, τον... πολυθρύλητο δρόμο Τύρια-Σιστρούνι, αλλά χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την πορεία του συνολικού έργου, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. Αφορμή για την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες για να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών, φαίνεται ότι στάθηκε και η κριτική από τον βουλευτή και πρώην αναπληρωτή Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη, ότι το έργο παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις...
Καθυστέρηση υπήρξε σε πολλά στάδια, με τελευταίο μέχρι να ανατεθεί στον δεύτερο μειοδότη, αφού ο πρώτος κηρύχτηκε έκπτωτος.
Ο κ. Καχριμάνης μετά την επίσκεψή του σε εργοτάξια του έργου ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι οι εργασίες που εκτελούνται αυτή τη χρονική περίοδο αφορούν την κατασκευή του κόμβου προς την Λίππα και τα άλλα χωριά που βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση, ενώ έχουν λυθεί τα προβλήματα με τις ιδιοκτησίες για το τμήμα από τον κόμβο Λίππας προς Γέφυρα Σαϊτας- Αρτοπούλα. Πρόσθεσε ακόμη και τα εξής: «Έχει εντατικοποιηθεί αρκετά η δουλειά και σιγά – σιγά λύνονται τα προβλήματα που υπήρχαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κατοίκους της περιοχής γιατί έχουν καταλάβει ότι αυτός ο δρόμος, είναι δρόμος ανάπτυξης και χαίρεται κάποιος όταν βλέπει να υλοποιείται αυτό το έργο που θα βγάλει από την απομόνωση την περιοχή της Λάκκας Σουλίου. Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με οποιοδήποτε κόστος αυτό το δρόμο, που τον θεωρεί δρόμο ανάπτυξης για όλη αυτή την περιοχή που είναι η πιο αδικημένη σε όλη την Ήπειρο».
Ο Περιφερειάρχης αρκέστηκε σε αυτές τις δηλώσεις, για ένα έργο που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Πίνδος», δηλαδή χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και όχι από το ΕΣΠΑ και αποτελεί τμήμα εντός του νομού Ιωαννίνων για τον άξονα μέχρι Θεσπρωτικό του νομού Πρέβεζας και όταν ολοκληρωθεί στο σύνολο του θα συνδέσει την Πρέβεζα με την Εγνατία στον κόμβο Τύριας. Για το τμήμα στο νομό Πρέβεζας αναζητείται χρηματοδότηση και ο σχεδιασμός είναι το ΕΣΠΑ.
neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου