Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Από επτά βουλευτές ερώτηση για τη Δωδώνη

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, κατατέθηκε σήμερα ερώτηση στη βουλή, αναφορικά με το θέμα των απλήρωτων  παραγώγων  από τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Την ερώτηση συνυπέγραψαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κκ Γκόκας Χρήστος, Σκανδαλίδης Κώστας, Κουτσούκος Γιάννης,  Κεγκέρογλου Βασίλης, Μωραΐτης Θάνος και Δριβελέγκας Γιάννης.
Όπως σημειώνεται ο πρωτογενής τομέας και ιδιαίτερα η κτηνοτροφία αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα μας. Στη συνέχεια γίνεται εκτενής αναφορά στο ξεπούλημα της Δωδώνης και στα προβλήματα που έχουν ανακύψει για τους παραγωγούς της περιοχής οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.      
 Μεταξύ των άλλων σημειώνεται:
«Δυστυχώς οι εξελίξεις στην περιοχή μετά από το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. , κάθε άλλο παρά δικαιώνουν όσους μιλούσαν για «αναπτυξιακή διαδικασία που διασφαλίζει τους παραγωγούς και ενισχύει την τοπική οικονομία».
                Σήμερα η ιδιωτικοποιημένη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.:
•             Μειώνει τις προκαταβολές,
•             Καθυστερεί δραματικά τις πληρωμές,
•             Δεν χορηγεί την εκκαθάριση,
Και όλα αυτά έχουν σα συνέπεια την πρόκληση ασφυξίας στους παραγωγούς της περιοχής.
Οι Κτηνοτρόφοι σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν τη δραστηριότητά τους και σίγουρα οι εξελίξεις αυτές δεν προσελκύουν νέους ανθρώπους καθώς τους στερούν την προοπτική.
Η Πολιτεία που τους διαβεβαίωσε πως η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. «είναι για το συμφέρον τους» και δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να διαχειριστούν μόνοι τους την περιουσία τους , είναι υπόλογη για την εξέλιξη αυτή.
Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αναγκαίες εάν είναι προς το συμφέρον της ανάπτυξης .
Είναι βήμα στην μιζέρια και την υπανάπτυξη εάν δεν ωφελούν τους πολίτες και την κοινωνία ευρύτερα.
Ερωτάσθε κ. Υπουργοί:
1.            Γνωρίζετε τις εξελίξεις στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. και τι προτίθεστε να κάνετε;
2.            Πως σκοπεύετε να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. θα δώσει «ώθηση στον Πρωτογενή Τομέα της Ηπείρου»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου