Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λάκκας Σουλίου αποφάσισε να καταγγείλει το κλείσιμο της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας τα εξής:

 
Η διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, με την μακρόχρονη ιστορία της και καθημερινή προσφορά στον Έλληνα πολίτη, είναι μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη, όχι μόνο για τους εργαζόμενους σε αυτή, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία και τον ελληνισμό.

Αποτελεί μια αυταρχική έκφραση πολιτικής, στερημένη από όραμα και προοπτική, η οποία:

α. Πλήττει άμεσα την περιφερειακή ενημέρωση που παρείχαν οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπως το Δίκτυο Ηπείρου, αλλά και τα τηλεοπτικά κανάλια της ΕΡΤ τα μόνα που ‘έπιαναν’ σχετικά καθαρά, σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και της Ηπείρου.

β. Αποκόπτει τον απανταχού ελληνισμό από την μητέρα χώρα και τον Πολιτισμό και χάνεται η πιο ζεστή συντροφιά και φωνή των Ελλήνων και της Ελλάδας όλου του κόσμου.

γ. Σταματάει το πιο όμορφο ‘ταξίδι’ στην ελληνική ύπαιθρο, που πραγματοποιούνταν μέσα από εξαιρετικές εκπομπές της ΕΡΤ, όπως για παράδειγμα η «Κυριακή στο Χωριό» της ΕΤ-3, ή η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» που αναδείκνυαν ήθη, έθιμα και ομορφιές της χώρας μας.

δ. Παύουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των Ηπειρωτών με πρώτη και καλύτερη την «Πίτα του Ηπειρώτη» να φτάνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη διάδοση του πολιτισμού, όσο και για την στήριξη από πλευράς χορηγιών των ίδιων των εκδηλώσεων, με άμεσο κίνδυνο την αναστολή τους ή την πλήρη απαξίωσή τους.

Ο όποιος εξορθολογισμός απαιτείται, όπως επικαλείται η κυβέρνηση, μπορεί να γίνει με την δημόσια ραδιοτηλεόραση να λειτουργεί.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λάκκας Σουλίου, καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει το «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση και να κρατήσει ανοιχτή την ΕΡΤ την οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός και έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, αλλά και ολόκληρος ο ελληνισμός

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή γιατί είναι κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία της Ελλάδας και των Ελλήνων Πολιτών.

Για την Ομοσπονδία Λάκκας Σουλίου



Ο Πρόεδρος                                                              Ο γενικός Γραμματέας

Παππάς Ευάγγελος                                                             Καρζής Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου