Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πλήθος αντιδράσεων για το καταφύγιο στον Παντοκράτορα


Την έναρξη των εργασιών του λιμενικού καταφυγίου στον Παντοκράτορα, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα, και καλεί τους πρεβεζάνους σε επαγρύπνιση και τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις αντίστασης, που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στον χώρο που θα γίνει το αλιευτικό καταφύγιο.
Εν τω μεταξύ την Παρασκευή στις 9 το βράδυ διοργανώνει συγκέντρωση και μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας, στον ίδιο χώρο.
Την ίδια στιγμή οργισμένη ανακοίνωση με την οποία εναντιώνεται στην κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στον Παντοκράτορα, εξέδωσε η Περιβαλλοντική Εταιρία Πρέβεζας, με την οποία καλεί τις αρχές να σταματήσουν κάθε εργασία στην περιοχή και τους πολίτες να προστατέψουν τη φύση και το περιβάλλον.
«Κόντρα στην επιθυμία κατοίκων και ψαράδων της περιοχής, παρά τη γενικότερη κατακραυγή, παρά το ότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ, ξεκινά η καταστροφή του Παντοκράτορα, η κατασκευή της μαρίνας σκαφών με ...φερετζέ «αλιευτικού καταφυγίου»!
Η λίστα όσων «ενδιαφέρονται» για το έργο αυτό είναι ακόμη ανοικτή! Μπορούν ακόμη «εργολάβοι» της καταστροφής να σπεύσουν! Να ευθυγραμμιστούν με όσους έδειξαν λυσσαλέα επιμονή στην προώθηση του έργου, λοιδόρησαν και συκοφάντησαν κάθε αντίθετη φωνή (scripta manent).
Περίεργες συμπεριφορές, σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη σκοπιμότητα του πανάκριβου αυτού έργου, οδηγούν μια εξαθλιωμένη οικονομικά κοινωνία να αναρωτιέται ποια η κινητήριος δύναμη αυτού του φονταμενταλισμού, δήθεν «υπέρ των αλιέων» (ποιων αλιέων;). Θέλοντας και μη, ακούμε την ηχώ των καφενείων: «Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Ποιος κερδίζει και τι»; Φοβούμαστε ότι το κύμα ξέβρασε το κουφάρι..» τονίζεται στην ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής.   EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου