Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κ. Μπάρκας: Αρνείται να αποδεχθεί το βουλευτικό αυτοκίνητο


Λίγοι, ελάχιστοι, είναι τελικά οι βουλευτές που αρνούνται μερικά έστω από τα προνόμια που τους παρέχει το Κοινοβούλιο.
Η συντριπτική πλειοψηφία, την ώρα που δοκιμάζονται οι αντοχές της κοινωνίας από τα χαράτσια, τους φόρους και τις περικοπές, εξακολουθούν να απολαμβάνουν όσα απλόχερα τους παρέχονται, δείχνοντας ότι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να συντονιστούν με τη νέα εποχή.
Ελάχιστοι λοιπόν είναι οι βουλευτές που αρνούνται τα βουλευτικά αυτοκίνητα, αλλά οι λίγοι πάντα έκαναν τη διαφορά. Ανάμεσα σε αυτούς και ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο μοναδικός όπως φαίνεται από το σύνολο των βουλευτών στην Ήπειρο.
Τα βουλευτικά αυτοκίνητα και είναι χαρακτηριστικό πως μόλις 35 βουλευτές έχουν αρνηθεί να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. «Τα χρειαζόμαστε. Είναι ανάγκη για εμάς» δηλώνει η πλειοψηφία των Εθνοπατέρων, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.
Παραδοσιακά, τα τελευταία χρόνια, περίπου ανά 4ετία, η Βουλή ανανεώνει το στόλο των αυτοκινήτων που παραχωρεί στα μέλη της με τη μέθοδο του leasing. Το πρωί της Πέμπτης οι λιμουζίνες όσων δεν εξελέγησαν «κληρώνονται» με αποδέκτες τους νεοεισερχόμενους βουλευτές.
Από αυτούς μόλις οι 11 απαρνήθηκαν του προνομίου και μεταξύ αυτών είναι οι βουλευτές της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, Φωτεινή Αραμπατζή, Βασίλης Κικίλιας, Ανδρέας Ψυχάρης, αλλά και ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μπάρκας.
EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου