Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Εκστρατεία «barcode 520»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012, 14:44
Με τη διαπίστωση ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να ενισχυθεί με 12 δισεκατομμύρια ευρώ, το Κίνημα Πολιτών ξεκινά την εκστρατεία του «barcode 520».

Αν κάθε Έλληνας αγοράσει μέσα στο 2012 ελληνικά προϊόντα με «barcode 520», αξίας 1.000 ευρώ, στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό αυτό ποσό . Η συγκεκριμένη εκστρατεία αποσκοπεί στη πανελλαδική προσπάθεια υπέρ της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της χώρας.

Οι εκατοντάδες άνθρωποι που συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια σε κάθε άκρη της επικράτειας επιλέγουν τρόφιμα, ποτά, είδη ρουχισμού, υποδήματα και αξεσουάρ φτιαγμένα αποκλειστικά από ελληνικά χέρια και παροτρύνουν συγγενείς, φίλους, γείτονες, συναδέλφους και γνωστούς να πράξουν το ίδιο. Αυτό που πρέπει να έχει στον νου του ο καταναλωτής είναι ότι τα ελληνικά προϊόντα έχουν barcode που αρχίζει με το νούμερο «520». Από το πλαίσιο της συγκεκριμένης εκστρατείας, δεν μένει απ’ έξω ούτε ο τουρισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τόνωση με 12 δισ. ευρώ ετησίως της ελληνικής οικονομίας είναι ένα τεράστιο ποσό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ, που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισ. ευρώ για τέσσερα χρόνια.

Δεν είμαστε υπέρ της λογικής του εμπάργκο των εισαγόμενων προϊόντων (γερμανικά, αυστριακά, ολλανδικά κ.λπ.) για λόγους αντίδρασης για τη στάση που κρατούν οι πολιτικές ηγεσίες των χωρών προέλευσής τους απέναντι στο ζήτημα της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Εμάς μας ενδιαφέρει μονάχα να είναι ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα, να μην κλείσουν επιχειρήσεις, να μην αυξηθεί και άλλο η ανεργία και να μένουν τα χρήματα από τις συναλλαγές εντός της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου