Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Στηρίζουμε το έργο των Δήμων της Π.Ε. Πρέβεζας

Στράτος Ιωάννου (Αντιπεριφερειάρχης):

Κατηγορηματικός ότι η Περιφέρεια και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, θα συνεχίσει να συνδράμει το έργο των δήμων, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και απαντώντας σε τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου κ. Κ. Αρβανίτη, που ζήτησε να μην αναλαμβάνονται έργα για λογαριασμό των δήμων.
Αφορμή αποτέλεσε η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων της Π.Ε. Πρέβεζας με τους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού για την εκτέλεση διάφορων έργων. Ο κ. Ιωάννου, σημείωσε ότι όταν οι δήμοι, που έχουν προβλήματα, ζητάνε τη βοήθεια για κάποιο έργο που είναι στην αρμοδιότητά τους, δεν μπορεί να τους το αρνηθεί.
«Εμείς – τόνισε - δεν ξεχωρίζουμε την Περιφέρεια από το Δήμο γιατί εκεί ζούνε όλοι οι πολίτες. Αν δεν μπορούν να κάνουν ένα έργο οι δήμοι, που  είναι απαραίτητο και χρειάζεται,  πρέπει και μπορεί να γίνει με τη δική μας τη βοήθεια. Και αφού ο Νόμος το επιτρέπει με προγραμματικές συμβάσεις το κάνουμε με αυτό τον τρόπο. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε μια κατάσταση. Από τη στιγμή που οι Δήμοι (και μάλιστα με ομόφωνες αποφάσεις Δημ. Συμβουλίων), μας ζητάνε να κάνουμε κάτι  αναγκαίο που δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι, εμείς προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε».
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενέκρινε τον αποχαρακτηρισμό τμημάτων της  5ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας,   μετά από ομόφωνο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας, καθώς αυτά πλέον διέρχονται μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό της Πάργας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου