Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Νέοι σεισμοί μεταξύ Λούρου και Θεσπρωτικού


Συνεδριάζει το συντονιστικό πολιτικής προστασίας

seismografosΠάνω που υπήρχαν σημάδια ύφεσης της σεισμικής ακολουθίας, τέσσερις νέοι σεισμοί (με μεγαλύτερο 4.6 Ρίχτερ στις 4.45 το πρωί) σημειώθηκαν χθες στην περιοχή μεταξύ Λούρου και Θεσπρωτικού.
Οι σεισμολόγοι κρατούν στάση αναμονής τονίζοντας ότι θεωρούν σκόπιμο να παρατηρήσουν την ακολουθία ένα με δύο εικοσιτετράωρα ακόμη προκειμένου να σχηματίσουν πιο ξεκάθαρη εικόνα και να μπορούν να πουν περισσότερα για την εξέλιξή του. Πάντως τα «σενάρια» περί « επικείμενου μεγάλου σεισμού» που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στην τοπική κοινωνία μπορεί να μην έχουν καμία επιστημονική βάση ωστόσο έχουν οδηγήσει αρκετούς κατοίκους να αναζητούν αγωνιωδώς περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώντας με τον Δήμο, τις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες ακόμη και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Οι επιστήμονες είναι πολύ συγκεκριμένοι στις δηλώσεις τους, παρακολουθούν λεπτομερώς το φαινόμενο –το οποίο μπορεί να διαρκέσει όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας για εβδομάδες- σημειώνοντας ότι είναι μια συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα για την εξέλιξη της οποίας όμως δεν μπορούν ακόμη να αποφανθούν.
Συνεδριάζει το συντονιστικό
Το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων στις περιπτώσεις που θα χρειαστεί, θα συζητήσει το Συντονιστικό Όργανο Πολίτικης Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας την Τρίτη 29 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π. Ε. Πρέβεζας.
Σκοπός της σύσκεψης είναι η μελέτη των θεμάτων που αναφέρονται εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και την καλύτερη αντιμετώπιση τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας .
Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των Δημάρχων (ή των εκπρόσωπων τους) με τους υπευθύνους υπαλλήλους των γραφείων Πολιτικής Προστασίας καθώς και των εκπροσωπών όλων των εμπλεκομένων φορέων, κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να χαραχθεί ενιαία πολιτική και να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός όλων. Την ίδια στιγμή οι υπεύθυνοι των γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων θα πρέπει να προβούν στην σύνταξη Σχεδίου για την υποδοχή και διαβίωση των πληγέντων μετά από σεισμό (χώροι καταυλισμών) με τις κατάλληλες υποδομές ( φωτισμό, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου