Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Προεγκρίθηκε η χωροθέτηση του εργοστασίου απορριμμάτων Ηπείρου

Θα κατασκευαστεί στο Δήμο Δωδώνης

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Άμεσα να γίνει στην Άρτα επιχειρηματικό πάρκο

• Ακόμη ένα βήμα έγινε για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου, αφού το ΥΠΕΚΑ προενέκρινε τη χωροθέτηση της μονάδας στη θέση «Λατομείο Εγνατία» του Δήμου Δωδώνης.
Η μονάδα θα κατασκευαστεί σε έκταση 150 στρεμμάτων, ενώ στην απόφαση του Υπουργείου  λαμβάνονται υπόψη οι θετικές γνωμοδοτήσεις 27 φορέων της Ηπείρου και της Κεντρικής Διοίκησης.
Υπενθυμίζεται, ότι προ ημερών  η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου είχε αναδείξει το μελετητικό σχήμα για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, (προϋπολογισμού 445.840,03 ευρώ συν ΦΠΑ).

Το πάρκο στην Άρτα…
Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε χθες η Περιφέρεια Ηπείρου, μιλώντας σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Άρτας ο Περιφερειάρχης, Αλέκος Καχριμάνης τόνισε την άμεση ανάγκη που υπάρχει να ιδρυθεί άμεσα στην περιοχή επιχειρηματικό πάρκο.
Ειδικά σε αυτή την περίοδο, που οι επιχειρήσεις στην Ήπειρο περνούν πολύ δύσκολες ώρες, το επιχειρηματικό πάρκο θα μπορέσει να δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία και στις επιχειρήσεις, που καλούνται να περάσουν πολύ δύσκολα εμπόδια, για να κρατηθούν στη ζωή.
Μάλιστα, ο Αλέκος Καχριμάνης κάλεσε τους τοπικούς φορείς να συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος της χωροθέτησης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει με κάθε τρόπο την ίδρυση του Πάρκου.
Όπως είπε, για το σκοπό αυτό στη διάθεση των αρμοδίων είναι και η Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.».
Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η περιοχή που ενδείκνυται για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου είναι η Καλαμιά, για την οποία πρώτα πρέπει να ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων. Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Β. Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων Γ. Παπαλέξης, στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, της Αναπτυξιακής «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.», μελετητές κ.α.

Η γέφυρα…
Τέλος, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Αλέκος Καχριμάνης επισκέφθηκε το υπό δημοπράτηση έργο της βελτίωσης των προσβάσεων της γέφυρας Άννινου, που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας – Αντίρριου.
Ο κ. Καχριμάνης, που συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλης Ψαθά, ήλεγξε την πορεία των εργασιών καθαρισμού που γίνονται στο σημείο, όπου θα γίνει το έργο, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται η μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
«Υπάρχει συνεχής συνεργασία Περιφέρειας και Π.Ε. Άρτας για την όσο το δυνατόν ταχύτερη προώθηση του έργου. Το θετικό είναι ότι από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, εξασφαλίστηκε πίστωση 500.000 ευρώ, τα οποία ήδη έχουν εγγραφεί στη ΣΑΕ 030 της Περιφέρειας, ώστε να υλοποιηθεί το έργο και να εκλείψει ένα επικίνδυνο σημείο του εθνικού οδικού μας δικτύου που κάθε χρόνο κοστίζει ανθρώπινες  ζωές», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.
www.proinoslogos.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου