Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Λεηλατούν σπίτια στη Φιλιππιάδα αλλά απούσα η ΕΛΑΣ…

EpirusPost.gr


Οργάνωση και μανία. Αυτά είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της σπείρας που χτυπά συστηματικά την περιοχή της Φιλιππιάδας, χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει εφικτός ο εντοπισμός των μελών της. Η τοπική Αστυνομία μάλλον περιορίζεται σε ρόλο θεατή στις δεκάδες κλοπές που έχουν σημειωθεί και έχουν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά.
Το πρόβλημα των διαρρήξεων τους τελευταίους οκτώ μήνες έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Ο ακριβής αριθμός είναι άγνωστος, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost.gr πολλά από τα θύματα δεν τις αναφέρουν καθώς φοβούνται να μιλήσουν.
Οι διαρρήκτες δείχνουν μία....περίεργη προτίμηση σε σπίτια που βρίσκονται πάνω από την εθνική οδό προς το δάσος και σε σπίτια κυρίως στην Παλαιά Φιλιππιάδα.
Εισέρχονται όχι μόνο σε οικίες όπου οι ιδιοκτήτες λείπουν αλλά και σε σπίτια όπου υπάρχουν άνθρωποι μέσα γεγονός που δηλώνει ότι είναι οπλισμένοι και αποφασισμένοι.
Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής «φανταστείτε κάποιος να ξυπνήσει την ώρα που είναι οι διαρρήκτες μέσα στο σπίτι του. Είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν τα...χειρότερα».
Σύμφωνα με μαρτυρίες οι άγνωστοι μπορεί να χτυπήσουν μέχρι και οκτώ σπίτια μέσα σε ένα βράδυ. Εάν μάλιστα παρατηρήσει κάποιος τη μανία με την οποία χτυπούν την μπαλκονόπορτα, από όπου εισέρχονται συνήθως, καταλαβαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να μπουν στο σπίτι με κάθε τρόπο. Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία που δημοσιεύει το Epiruspost.gr από σπίτι που δέχθηκε επίθεση αγνώστων!
Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις όπου στο ίδιο σπίτι «χτύπησαν» δύο και τρεις φορές.
Είναι καλά πληροφορημένοι για τις συνήθειες των ιδιοκτητών, σημειώνουν κάποια από τα θύματα και τονίζουν με νόημα ότι πρόκειται για σπείρες που είναι ιδιαίτερα επιλεκτικές στα αντικείμενα που αφαιρούν. Έτσι προτιμούν κυρίως κοσμήματα μεγάλης αξίας και χρήματα αφήνοντας ανέγγιχτα άλλα αντικείμενα ή ακόμη και κοσμήματα της...σειράς!
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα διαρρήξεις συμβαίνουν και στα χωριά πέριξ της Φιλιππιάδας. Τελευταία περίπτωση ήταν το Σάββατο όπου άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι στην Κλεισούρα.
Οι διαμαρτυρίες στην Αστυνομία είναι πολλές. Μόνο που το τοπικό τμήμα έχει μόνο ένα αυτοκίνητο για να ελέγξει όλη την περιοχή ενώ η δύναμή του ακόμη και για τις ανάγκες στην πόλη της Φιλιππιάδας είναι πολύ μικρή.
Οι κάτοικοι λοιπόν είναι υποχρεωμένοι να ζουν με το φόβο και τον τρόμο. Η φωνή αγωνίας δυστυχώς εδώ και μήνες δεν βρίσκει κανέναν αποδέκτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου