Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΜΥΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεντροφύτευση στην τοπική κοινότητα Γυμνοτόπου Φιλιππιάδας στις 13/3/2012. Στο κάλεσμα αυτής της δράσης που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Πατερ-Κοσμάς», ο Δήμος Ζηρού και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, με την πρωτοβουλία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό το 1ο Λύκειο Φιλιππιάδας , το 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας ,το 1ο Δημοτικό Φιλιππιάδας τα Δημοτικά σχολεία Καμπής , Γυμνοτόπου, Γοργομύλου και φυσικά αρκετοί εθελοντές.

Φυτεύτηκαν 500 βελανιδιές 100 ακακίες και 50 πεύκα σε μια περιοχή που είχε πληγεί από καταστροφική φωτιά. Ο χώρος γέμισε από φωνές χαράς σκορπίζοντας στον αέρα μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας.
Οι παρευρισκόμενοι ακολουθώντας οδηγίες φύτευσης και έχοντας στα χέρια τους σκαπτικά εργαλεία τοποθέτησαν το δικό τους δενδρύλλιο σε λάκκο και έδωσαν υπόσχεση «υιοθεσίας» σε αυτό.
Μακάρι πάντα να γίνονται τέτοιες δραστηριότητες και οι φωνές μικρών και μεγάλων να ενώνονται με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος που τους φιλοξενεί και τους έχει ανάγκη.

Η Παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου