Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Μπούφος πυροβολημένος στο Ελευθεροχώρι

 Νέοι Αγώνες Ηπείρου
Έναν πυροβολημένο μπούφο παρέλαβε την πρωτοχρονιά η εκπρόσωπος του ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων) Πρέβεζας κ. Πέλλα Καλογήρου και όπως η ίδια αναφέρει στα σχεδόν 15 χρόνια που ασχολείται με την περίθαλψη αγρίων ζώων για λογαριασμό του ΕΚΠΑΖ δεν της έχει ξανασυμβεί να παραλάβει πιο κατακρεουργημένο ζώο από αυτόν τον μπούφο που για "καλή" αρχή του έτους, παρέλαβα την 1/1/12 από τον κ. Γιώργο Θ. από το Ελευθεροχώρι Πρεβέζης
Σύμφωνα με την κ. Καλογήρου το πουλί ήταν πυροβολημένο κατ' επανάληψη και στο μπρος μέρος με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το δεξί του μάτι και με βαριά αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και στο πίσω μέρος με τις δύο του φτερούγες σπασμένες και ανοιχτά κατάγματα και στους δύο βραχίονες.
Ο Μπούφος είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος νυκτόβιο αρπακτικό της Ευρώπης και το πιο δυνατό, λόγο μεγέθους είναι αργό και στωικό στις κινήσεις του. Στο πέταγμα αλλά και στο κυνήγι του, ακριβώς λόγο της δύναμής του.
Ευτυχώς ο μπούφος έφτασε εγκαίρως και η κ. Καλογήρου ελπίζει πως θα καταφέρει το καλύτερο, (μακροζωία για το πτηνό), όσο αυτή η λέξη μπορεί να βρει το νόημά της για ένα άγριο αρπακτικό ζώο... το οποίο μάλλον θα παραμείνει ανάπηρο!!!Η ίδια αναφέρει ότι δυστυχώς ο μεγαλύτερος όγκος των ζώων που παραλαμβάνει κάθε χρόνο είναι πυροβολημένα! Πολλές φορές προστατευόμενα! ή υπό εξαφάνιση πτηνά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου