Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ο ΑΡΑΧΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΞΑΝΑ

Με μια πραξικοπηματική (πολιτικά, συνταγματικά, κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά) κίνηση, η κυβέρνηση της υποταγής και του fast track επιχειρεί μέσα από το περιβαλλοντοκτόνο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε πριν λίγες μέρες στη βουλή να ακυρώσει στην ουσία, την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ κατά της κατασκευής του φράγματος του Αγίου Νικολάου στον Άραχθο (περιοχή Πλάκας) και να δώσει το πράσινο φως στην ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ του ομίλου Εμφιετζόγλου για το «ξεμπλοκάρισμα» του έργου. Λεπτομέρεια 1η


Το ΣτΕ στην ακυρωτική του απόφαση, είχε απορρίψει ρητά όχι μόνο την περιβαλλοντολογική μελέτη του έργου που κατατέθηκε από την εταιρεία, αλλά και γενικά την κατασκευή φραγμάτων στον Άραχθο και τον Καλαρρύτικο (βλ. αναλυτική ενημέρωση από την περιφερειακή παράταξη «ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»). Έτσι, οι φωτογραφικές διατάξεις του Ν/Σ έρχονται όχι απλώς να παρακάμψουν την απόφαση του ΣτΕ, αλλά να αμφισβητήσουν την ίδια του την ύπαρξη και να ακυρώσουν τον ρόλο του.
Λεπτομέρεια 2η


Ο κ. Εμφιετζόγλου προεκλογικά είχε δηλώσει δημόσια την πολιτική και οικονομική του στήριξη στο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη και τώρα ήλθε η ώρα να «δικαιωθεί» για τις επιλογές του, μια και οι πολιτικοί του εκλεκτοί επελέγησαν από τρόικα και δικομματισμό να συμμετάσχουν στην «σωτηρία» της χώρας.
Λεπτομέρεια 3η


Η «κυβέρνηση» αυτή, συγκροτήθηκε με την πρόφαση να διαχειρισθεί την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου και μόνο (!) και βλέπουμε εδώ και δύο μήνες να προσπαθεί να ξεπουλήσει όλο τον δημόσιο πλούτο της χώρας και να καταργήσει όλα τα κοινωνικά, εργασιακά και περιβαλλοντολογικά κεκτημένα από σύστασης Ελληνικού κράτους.Στα εγκληματικά τους σχέδια, τους προειδοποιούμε ότι θα βρουν αντιμέτωπο ολόκληρο τον λαό, τις τοπικές κοινωνίες και συλλογικότητες. Όπως πριν πέντε χρόνια, έτσι και τώρα, θα σπάσουν τα μούτρα τους όσοι περιφρονούν τους θεσμούς και υποτιμούν την νοημοσύνη και τα αντανακλαστικά του λαού.
ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Αναρτήθηκε από EPIRUSGATE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου