Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πυρκαγιά σε έκθεση επίπλων στο Λούρο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:35 την Τετάρτη 18 Ιαν 2012 σε έκθεση επίπλων στην Δημοτική Κοινότητα Λούρου του Δήμου Πρέβεζας. Λόγω της φύσεως των υλικών η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις ,ενώ επειδή η επιχείρηση βρίσκετε κοντά σε πρατήρια υγρών καυσίμων η πυρκαγιά ήταν πολύ επικίνδυνο να μεταδοθεί και να απειλήσει όλη την περιοχή του Λούρου.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης έφτασαν άμεσα και έλαβαν μέρος ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις, με 14 πυροσβέστες και 6 οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θεσπρωτικού, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φιλιππιάδας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στα εκθετήρια έπιπλα,στον εξοπλισμό και στις εγκαταστάσεις του χώρου στέγασης της επιχείρησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτο στο σημείο της πυρκαγιάς έφθασε το όχημα και οι Πυροσβέστες από το Π/Κ Θεσπρωτικού (αν και ο Λούρος δεν είναι στον τομέα ευθύνης του κλιμακίου Θεσπρωτικού) το οποίο είχε και το δύσκολο έργο της άμεσης επέμβασης. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την αναγκαιότητα της λειτουργίας του τόσο για Δημοτική Ενότητα Θεσπρωτικού όσο και για την Δημοτική Ενότητα Λούρου και την ευρύτερη περιοχή κάτι που το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής δεν έλαβε υπόψη του και έχει αποφασίσει την κατάργηση του κλιμακίου.
Για το ανωτέρω περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου