Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Δήμαρχος Δήμου Ζηρού ,ο Αντιπερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας ,οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτική Ενότητας Θεσπρωτικού ,οι Αντιδήμαρχοι Δημοτικής Ενότητας Θεσπρωτικού και Κρανέας οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της Δημοτική Ενότητας Θεσπρωτικού και Κρανέας ,ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και οι Σύλλογοι Θεσπρωτικού (Περιβαλλοντικός, Φιλαρμονικός και Γυναικών) κατά τη συνεδρίαση της 18ης Ιανουαρίου 2012 που πραγματοποιήθηκε στο Θεσπρωτικό συζήτησαν και αποφάσισαν
Ομόφωνα

Εκφράζουν την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στην αποφασισμένη ή φημολογούμενη κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θεσπρωτικού

Η οριζόντια και χωρίς καμία διαβούλευση με τους τοπικούς ή περιφερειακούς φορείς, πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θεσπρωτικού, δημιουργεί εκτός από την προφανή οικονομική αποδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών , την ενίσχυση του αισθήματος ανασφάλειας των κατοίκων της περιοχής, λόγω της προφανούς σημειολογίας.Στο Θεσπρωτικό ιδρύθηκε Πυροσβεστική Υπηρεσία το έτος 1980.Σήμερα λειτουργεί ως Πυροσβεστικό κλιμάκιο .Είναι μία άρτια οργανωμένη υπηρεσία, τόσο σε έμψυχο δυναμικό , όσο και σε εξοπλισμό, το οποίο καλύπτει πυροσβεστικά σαράντα τρία χωριά (43). Τα είκοσι δύο (22)ανήκουν στο νομό Πρέβεζας και τα είκοσι ένα (21) στο νομό Ιωαννίνων.
To μίσθωμα που καταβάλει το Πυροσβεστικό Σώμα για το κλιμάκιο Θεσπρωτικού ανέρχεται στο ποσό των 800 ευρώ μηνιαίως και επομένως δεν συντρέχει κανένας λόγος για την κατάργηση του.
Με το υπ΄ αριθμ 9225/26-05-2011 προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Δήμος Ζηρού παραχώρησε Δημοτικό κτήριο στην Τοπική Κοινότητα Θεσπρωτικού για την στέγαση του κλιμακίου.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Γιολδάσης δεσμεύτηκε να καλύψει όλες τις δαπάνες που απαιτούνται για να καταστεί λειτουργικό, ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες προτίθεται να καταβάλει το παραπάνω μίσθωμα ο Δήμος Ζηρού.

Η περιοχή του Θεσπρωτικού έχει ανάγκη από περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης και των λειτουργούντων σε αυτήν δομών και σε καμία περίπτωση στην αποδυνάμωσή της.

Εκφράζουμε την αγωνία μας για το μέλλον του τόπου μας, καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που διαλύει υπηρεσίες, οι οποίες ικανοποιούν λαϊκές ανάγκες και απαιτήσεις και ζητούμε ν’ αναθεωρήσει άμεσα τις αποφάσεις της και να προχωρήσει σε συνεργασία με τον τον Δήμο και σ’ έναν επανασχεδιασμό των  υπηρεσιών, με αποκλειστικό και μόνο κριτήριο το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθούν υπογραφές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου