Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Μήνυμα από… Νικολίτσι

Του Γιώργου Νικολάου
05/01/2012 (15:41)

Δημήτρης Παπανικολάου: Ριζοβούνι. Μιχάλης Κακιούζης: Ωρωπός. Βαγγέλης Τζόλος: Νικολίτσι. Πέρα από την κοινή αφετηρία, καθώς άπαντες έλκουν καταγωγή από τον νομό Πρεβέζης, τους ενώνει η ΑΕΚ, που αγάπησαν και στην οποία στο διάβα των ετών έπαιξαν κιόλας! Και επειδή οι "κιτρινόμαυροι" (και όχι μόνο) Πρεβεζιάνοι έχουν ιδιαίτερη σχέση με τα "παιδιά" τους, εξ ου πόσο στενοχωρήθηκε ένα "ολόκληρο" χωριό για τον τραυματισμό του Τζόλου, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί τελικά στην αναμέτρηση με την Δόξα στη Λευκάδα.

Οι δηλώσεις του Πατέρα Θωμά Σωτηρίου από το Νικολίτσι στην εφημερίδα "ΩΡΑ των σπορ"  είναι χαρακτηριστικές. Το άρθρο, που αφορά στον "Ενωσίτη" εφημέριο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου Γαλήνης έτσι όπως το καταγράψαμε για λογαριασμό της εφημερίδας: "Όταν γράφαμε, χθες, ότι η… Πρέβεζα "τα έβαψε μαύρα" (κατά την έκφραση) επειδή τραυματίστηκε ο Βαγγέλης Τζόλος το εννοούσαμε.

 Κι αυτό διότι ο μικρός έχει "φαν κλαμπ" στην περιοχή και ιδίως στο ορεινό, αλλά πανέμορφο Νικολίτσι, όπου και ο τόπος καταγωγής του. Η είδηση ότι υπέστη βαρύ διάστρεμμα στο φιλικό με τον Πανερυθραϊκό και θα απουσιάσει από τη σαββατιάτικη αναμέτρηση με την Δόξα στη γειτονική (προς την Πρέβεζα) Λευκάδα έγινε γνωστή στο χωριό του μέσω της "ΩΡΑΣ  των σπορ".

Ο πάτερ Θωμάς (Σωτηρίου), που εφημερεύει στη Γαλήνη Πρεβέζης, αλλά είναι κάτοικος Νικολιτσίου, επικοινώνησε με την εφημερίδα μας χθες. Ο παπα-Θωμάς έστειλε το παρακάτω μήνυμα προς τον παίκτη: "Είναι γεγονός, ότι όλο το χωριό ετοιμαζόταν να κατέβει στη Λευκάδα για να δει την ΑΕΚ με τη Δόξα και να χειροκροτήσει τον Βαγγέλη!

 Εγώ είμαι από την εποχή, που ακόμη ήμουν λαϊκός,  οπαδός της ΑΕΚ, αλλά στο χωριό είναι αρκετοί οπαδοί της ΑΕΚ. Ανεξάρτητα από οπαδική ταυτότητα, πάντως, όλοι μας είμαστε με τον… Βαγγέλη! Τον είχαμε δει τα Χριστούγεννα και είχαμε δεσμευθεί και σ’ αυτόν και στην οικογένεια του να δώσουμε το "παρών" στον αγώνα της Λευκάδας.

Στενοχωρηθήκαμε που χτύπησε. Με την ευκαιρία θέλω να ευχηθώ μέσα από την εφημερίδα σας -που διαβάζω ανελλιπώς εδώ και χρόνια- ταχεία ανάρρωση στον Βαγγέλη".

Ο παπα-Θωμάς που ταξιδεύει μισή ώρα… πέρα-δώθε σχεδόν καθημερινά προς την πόλη για να αγοράσει την "ΩΡΑ" μας είπε ακόμη: "Παρακολουθώ το μπάσκετ από τη δεκαετία του Εξήντα. Ήμουν παρών στον αγώνα της "Βασίλισσας"  με την Βαρέζε στο Καλλιμάρμαρο τη χρονιά, που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Είναι λυπηρό να τη βλέπει κανείς στην Α2. Ομολογώ, ότι δεν μπορώ να τη βλέπω. Όμως, θα πήγαινα για τον Βαγγέλη και χαιρόμαστε που ο προπονητής του τον εμπιστεύεται. Μην στενοχωριέται όμως. Όλα θα είναι περαστικά. Θα ήθελα να ευχηθώ , όμως, ταχεία ανάρρωση και στον μεγάλο Γιώργο Αμερικάνο, που εδώ και μήνες ταλαιπωρείται με την υγεία του, αλλά και στην… ποδοσφαιρική ΑΕΚ, που αρρωσταίνει όλο και περισσότερο".

Για την ιστορία, ο πάτερ Θωμάς υπήρξε ποδοσφαιριστής στο παρελθόν, αλλά και ιδρυτής του "κιτρινόμαυρου" Ατρομήτου Νικολιτσίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου