Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Φτιάχνουν ακόμη το Ηπειρωτικό Καλάθι…

 
 EpirusPost.gr
Το καλάθι των Ηπειρωτικών προϊόντων βρέθηκε στο επίκεντρο της ανοικτής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας, υπό την προεδρία του κ. Βασίλη Ψαθά Aντιπεριφερειάρχη Άρτας, αρμόδιου για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, περιφερειακοί σύμβουλοι, αγρότες, καλλιεργητές, κτηνοτρόφοι, αλιείς, εκπρόσωποι των νέων αγροτών και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Ψαθάς ανέλυσε τους τέσσερις άξονες που θα κινηθεί η περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότητα μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της και θα την καταστούν έτοιμη μέσα σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό.
Ο κ. Ιωάννου τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας του καλαθιού των Ηπειρωτικών προϊόντων και σημείωσε ότι η γεωργία, μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν βασικές συνιστώσες ανάπτυξης, και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης.
Επίσης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την ενεργοποίηση του «Καλαθιού των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας», τα προϊόντα του οποίου έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο και σύντομα θα συζητηθούν ως προς την τελική απόφαση. Όσον αφορά την Πρέβεζα μεταξύ των προϊόντων είναι το χοιρινό Φιλιππιάδας, η Σαρδέλα, η κουτσομούρα και το αυγοτάραχο Αμβρακικού, το λάδι και τα οπωροκηπευτικά του νομού.
Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα των δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων που η Περιφέρεια θέλει να δημιουργήσει και που θα συμβάλουν καταλυτικά στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και κυρίως στην οργάνωση της αγοράς των αγροτικών προϊόντων και στην προώθηση τους στις αγορές του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου