Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Παρωδία με Ροντούλη για τη Δωδώνη….

Παρωδία αποτέλεσε η σύσκεψη που έγινε με αντικείμενο τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και με την παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριου Ροντούλη. Ο κ. Ροντούλης, βουλευτής του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού, δήλωνε μέχρι πρόσφατα ότι η Δωδώνη δεν πρέπει να πουληθεί.
Με την ιδιότητα του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είπε απολύτως τίποτα στα Γιάννινα, γεγονός που εκθέτει βαθιά την Κυβέρνηση. Η δήλωσή του, ότι «ήρθα για να ενημερωθώ» δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η διακομματική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο σήμερα ζήτημα για την Ήπειρο.
Ο κ. Ροντούλης προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι είναι Υφυπουργός. Καλώς ή κακώς καλείται να τοποθετηθεί με αυτή την ιδιότητα, σε ένα θέμα, που όπως υποστηρίζουν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, απαιτεί πολιτική λύση.
Το ζητούμενο δηλαδή σήμερα είναι όχι αν θα πουληθεί η Δωδώνη, με ποιο τρόπο θα πουληθεί και ποιος θα την αγοράσει. Το ζητούμενο είναι να μην πουληθεί η Δωδώνη κι αυτό μόνο η Κυβέρνηση μπορεί να το αποφασίσει.
Δυστυχώς ο κ. Ροντούλης απάντησε στο θέμα δεν είχε. Έτσι δεν προέκυψε τίποτα καινούριο και όλα βρίσκονται στο σημείο που ήταν ενάμισι χρόνο πριν, όταν η ΑΤΕ ανακοίνωνε την απόφαση πώλησης.
Γιατί ήρθε ο Υφυπουργός στα Γιάννινα; Είναι ερώτημα το οποίο δεν απαντάται παρά μόνο με υποθέσεις.
Όμως δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τόση προχειρότητα και τόση επιπολαιότητα ένα ζήτημα που σχετίζεται με το παρόν και το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο.
Προφανώς κάποια πράγματα γίνονται για την τιμή των όπλων! Και οι συσκέψεις και οι συζητήσεις και οι δηλώσεις.... Γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο ενάμισης χρόνος ήταν υπεραρκετός για να υπάρχει λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου