Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του ΤΕΕ Ηπείρου για όσα συνέβησαν στην Εγνατία Οδό

Η Ήπειρος για μια ακόμη φορά αποκλεισμένη με τον πρώτο χιονιά του χειμώνα.Έκπληκτοι παρακολουθούμε όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Εγνατία Οδό, τον δρόμο που όλοι χαιρετήσαμε και πιστέψαμε σαν την οριστική και ασφαλή λύση της σύνδεσης προς ανατολάς της Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα.Ο παλιός δρόμος από την Κατάρα δεν μας επιφύλασσε τέτοια γεγονότα με ανάλογα καιρικά φαινόμενα.Τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα αλλά δεν ήταν ούτε ακραία ούτε μη αναμενόμενα, ώστε όλος ο σχεδιασμός των μέτρων για τον αποχιονισμό της οδικής αρτηρίας να μη μπορέσει να ανταποκριθεί στην απαίτηση να παραμείνει λειτουργική.Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να επιμερίσουμε ευθύνες αλλά επισημαίνουμε:
-Η Εγνατία Οδός Α.Ε. έπρεπε να είχε βεβαιωθεί ότι οι σχεδιασμοί της ήταν επαρκείς και οι ανάδοχοι του έργου συντήρησης και ελέγχου της οδικής αρτηρίας είχαν την ικανότητα αλλά και είχαν προετοιμαστεί για αυτά τα ενδεχόμενα.
-Η Εγνατία Οδός Α.Ε. έπρεπε να τιμήσει τις υποχρεώσεις της έναντι των αναδόχων αλλά και οι ανάδοχοι έπρεπε να μην αφήσουν να εξελιχθούν τα γεγονότα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου με έγκαιρες και αποτελεσματικές μεθόδους ανεξάρτητα των όποιων αιτημάτων τους.
-H ολιγωρία στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων όσων εμπλέκονται στην διαχείριση , λειτουργία και συντήρηση του οδικού άξονα της εγνατίας είναι ανεπίτρεπτη ανεξάρτητα επιχειρημάτων και είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον (ανάπτυξη, ασφάλεια, εμπιστοσύνη).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου