Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Κώστας Μήτσης και ‘‘Στην Υγειά σας Έλληνες’’!

Παρουσίαση το ψηφιακού δίσκου στην ‘‘Όμορφη Νύχτα’’

 Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, το αδιαχώρητο στην ευρύχωρη και  φιλόξενη αίθουσα χορών και εκδηλώσεων: ‘‘Όμορφη Νύχτα’’ στο Γαλάτσι.
Φίλοι και αφιερωμένοι στη γνήσια Ελληνική παράδοση, έσπευσαν από όλες τις περιοχές της Αττικής και από όλες τις γωνιές της ‘Ελλάδας, να παρευρεθούν στην πρώτη και επίσημη παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου ‘Στην Υγειά σας Έλληνες’’.
Ο δίσκος περιέχει δέκα έξι δημοτικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του Ελληνισμού, που ερμηνεύει με το δικό του μοναδικό ύφος και ήθος ο Κώστας Μήτσης. Συνοδεύει το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα ‘‘Επτάσημο’’.
Από τα τραγούδια του δίσκου ο Κώστας ερμήνευσε τα τέσσερα, για να μην στερήσει, όπως είπε, τη χαρά και την προσδοκία του πρώτου ακούσματος από τους φίλους του.
Μετά ταύτα, η εκδήλωση εξελίχτηκε σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση, υψηλών προδιαγραφών και υψηλών ερμηνειών, που άρμοζε απόλυτα και στο υψηλών απαιτήσεων κοινό, που κατέκλυσε την αίθουσα  από πολύ ενωρίς.
Καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι παριστάμενοι είχαν σχέση και θητεία στην τέχνη του χορού, ήταν θαυμάσιο να απολαμβάνει κανείς τις χορευτικές ομάδες, που είχαν καταλάβει την πίστα και λικνίζονταν με τέχνη και με χάρη στους ρυθμούς των τραγουδιών και του κλαρίνου.
Από τις πιο χαρακτηριστικές  φάσεις της βραδιάς  το σόλο υπέροχο τσάμικο, που ερμήνευσε με τη μοναδική χορευτική της δεινότητα, η χοροδιδασκάλισσα Αγγελική Καραγεώργου.
Αλλά και η Πρέβεζα έκανε πολύ εμφανή την παρουσία της. Ύστερα από παράκληση του Κώστα Κωνή, το συγκρότημα ‘‘Επτάσημο’’, ερμήνευσε τον πασίγνωστο και πολυαγαπημένο Πρεβεζάνικο σκοπό ‘‘ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ’’, τον οποίον και χόρεψε αριστοτεχνικά η Σπυριδούλα Βασιλείου.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το γλέντι κράτησε με αμείωτο κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες.
Ο Κώστας Μήτσης, με το δίσκο αυτόν κάνει ένα ακόμα σταθερό βήμα στην  καλλιτεχνική του πορεία. Σωστά, ο Κώστας Μήτσης δεν βιάζεται. Θέλει κάθε του βήμα, στο δύσκολο στερέωμα των καλών τεχνών, να είναι σταθερό, σίγουρο και καλομελετημένο.
Κώστα, έχεις όλα τα εφόδια να κατακτήσεις τον Παρνασσό. Καλή συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου