Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κάτοικοι εναντίον αλιευτικού καταφυγίου

   EpirusPost.gr

Στις 11 Ιανουαρίου πρόκειται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της "Πρωτοβουλίας Πολιτών Πρέβεζας" για την ακύρωση του αλιευτικού καταφυγίου στον Παντοκράτορα. Για την προσφυγή είχαν συγκεντρωθεί περισσότερες από χίλιες υπογραφές εναντίον του έργου που καταστρέφει την ακτή του Παντοκράτορα.
Όπως είναι γνωστό παρά τις κινητοποιήσεις το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, έχει ανακηρυχθεί ο εργολάβος και προετοιμάζεται τώρα η καταστροφή της όμορφης ακτής της Πρέβεζας, πράγμα που αναμένεται να έχει και επιπτώσεις στη λειτουργία του Αμβρακικού Κόλπου.
«Είναι πιθανότατο πως η οποιαδήποτε επαγγελματική ανάγκη μερικών αλιέων μας μπορεί να ικανοποιηθεί με μελέτη και εφαρμογή βασισμένες σε ελαφρά ξύλινη κατασκευή και σημειακής έκτασης υποδομή σκυροδέματος. Σε πολλές χώρες καθώς και στην Ελλάδα η ελαφρά παρέμβαση αποτελεί εναλλακτική λύση. Στις φωτογραφίες μας βλέπουμε τις ξύλινες εγκαταστάσεις του λιμανιού του Βόλου.
Ο "Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο", οφείλει σε μεγάλο βαθμό τη συγκρότησή του στις εκδηλώσεις και την αντιπαράθεση με την προηγούμενη δημοτική και νομαρχιακή εξουσία για τον Παντοκράτορα. Οι παρεμβάσεις που κάναμε τον Αύγουστο του 2009 και τον Ιούνιο του 2010 έβαλαν μπροστά από τα εργολαβικά κέρδη την ανθρωπιά, την περιβαλλοντική ευθύνη και την πρεβεζάνικη ιστορία. Χάρη στην κινηματική ζύμωση που προέκυψε τότε μερικοί άνθρωποι οδηγηθήκαμε σε γενικότερη διατύπωση αυτοδιοικητικής πρότασης και σε ανάδειξή του "Δημόσιου Χώρου" σε δημοτικό φορέα. Είναι αυτονόητο, συνεπώς, πως συντασσόμαστε με τους ενεργούς συνδημότες που αντιστρατεύονται στην εκτέλεση του έργου», τονίζεται σε ανακοίνωση του κ. Γιάννη Ρέντζου, Δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου