Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εποικοδομητικές προτάσεις για τη λειτουργία της Περιφέρειας στην Πρέβεζα


Επειδή αναγνωρίζουμε ότι ο ρόλος μας ως περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στην κριτική αλλά απαιτεί και τη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων, θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε μερικές χρήσιμες προτάσεις προς τον αντιπεριφερειάρχη και τη διοίκηση της Περιφέρειας στην ΠΕ Πρέβεζας:
-Να συζητηθούν και να τεθούν άμεσα οι προτεραιότητες και οι στόχοι για τον αναπτυξιακό ρόλο της περιοχής μας και παράλληλα να καθοριστούν οι επείγουσες ανάγκες που πρέπει κατά προτεραιότητα να καλυφθούν. Μόνο με τη διαδικασία αυτή η επιλογή έργων στο στενό πλέον χρηματοδοτικό πλαίσιο μπορεί να δώσει το μέγιστο αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία αν το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας στο σύνολό του καθυστερεί να συνταχθεί και να συζητηθεί. Τουλάχιστον στην ΠΕ Πρέβεζας να συζητηθούν σε κλίμα συναίνεσης τα κεφαλαιώδη ζητήματα που χρονίζουν και δεν αντιμετωπίζονται και πιο συγκεκριμένα :
-Ποια είναι η στόχευση της Περιφέρειας για το ρόλο του λιμανιού της Πρέβεζας και την προοπτική του
-Τι κάνουμε με τη Βιομηχανική Περιοχή
-Ποιες είναι οι προτεραιότητες και οι επιλογές στα θέματα των οδικών μεταφορών
Πως μπορούν να συντονιστούν οι ενέργειες για να μη χαθεί η ευκαιρία για κατασκευή νέου νοσοκομείου
-Πως μπορεί να τονωθεί η αγροτική δραστηριότητα και να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα
-Πως μπορεί να βελτιωθεί η ελκυστικότητα του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουμε και πως θα διαχειριστούμε την αυξημένη επισκεψιμότητα που δημιουργούν τα νέα δίκτυα (ΕΓΝΑΤΙΑ, ΙΟΝΙΑ+ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΚΤΙΟΥ)
-Με ποιες ενέργειες μπορούμε να συμβάλλουμε στη μείωση των επιπτώσεων από την αυξανόμενη ανεργία κυρίως σε νέους και γυναίκες.Πιστεύουμε ότι σε μια τέτοια διαδικασία με τις απόψεις και τις ιδέες μας μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.
-Να ληφθεί πρωτοβουλία από τον αντιπεριφερειάρχη για την εμπέδωση στενής συνεργασίας με όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφερειακής μας Ενότητας και με τους τρεις δήμους της περιοχής. Προτείνουμε συνάντηση τουλάχιστον σε τριμηνιαία βάση για την κατάθεση απόψεων στα σημαντικότερα θέματα της περιοχής με τη συμμετοχή του συνόλου των Περιφερειακών Συμβούλων και εκπροσώπων των τριών δήμων. Η συλλογική λειτουργία ελαχιστοποιεί τα λάθη και τις παραλείψεις και δημιουργεί δυναμική ενεργοποίησης και συναίνεσης με βάση συγκεκριμένες κοινές ελάχιστες επιδιώξεις.Σαν πρώτο βήμα θα μπορούσε να είναι η προετοιμασία κοινής πρότασης για την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για την τουριστική προβολή και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις για το 2012. Πιστεύουμε ότι με έξυπνο σχεδιασμό και με συγκεκριμένη στόχευση μπορούν να γίνουν πολλά με λίγα χρήματα….


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης
ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ της ΠΕ Πρέβεζας

Κώστας Αρβανίτης
Γιώργος Ζάκας
Δήμητρα Αναγνώστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου