Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τα πήραν όλα κι έφυγαν απ’ το στρατόπεδο Φιλιππιάδας

Καμία αντίδραση απ' το δήμο Ζηρού
Όχι απλώς έκλεισε αλλά διαλύθηκε κιόλας στα εξ ων συνετέθη, το στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα.
Μπροστά στην ανεπαίσθητη αντίδραση του δήμου Ζηρού αρχικά για την απόφαση κλεισίματος του στρατοπέδου και μετά για την επαναφορά στο δήμο του οικοπέδου μαζί με τις πολύ καλές εγκαταστάσεις του, το υπουργείο Άμυνας προχώρησε στο ξήλωμα ως και της περίφραξης καθώς και των κουφωμάτων και σιδηροκατασκευών στις διάφορες κτηριακές εγκαταστάσεις του. Όλος ο εξοπλισμός από έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και βαρύ υλικό (σίδερα, συρματοπλέγματα, κανόνια) μεταφέρθηκαν σε άλλα στρατόπεδα μέχρι και στη μακρινή Ρόδο.
Ο Δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, κατόπιν εορτής , εξέδωσε για τα μάτια του κόσμου και μόνο μια ολιγόλογη ανακοίνωση διαμαρτυρίας προς του υπουργείο Άμυνας, ζητώντας «να μην καταστραφούν οι πάγιες εγκαταστάσεις του στρατοπέδου». Αφού ήδη δεν είχε μείνει τίποτα όρθιο.
Σημειωτέον ότι δυο χρόνια περίπου, που είναι γνωστό ότι επίκειται κλείσιμο του στρατοπέδου, το Δ.Σ, ούτε το προηγούμενο, ούτε το σημερινό, δεν έχει συζητήσει τι θα κάνει την έκτασή του, που βάσει των όρων παραχώρησής της από την τότε Κοινότητα Φιλιππιάδας επιστρέφει στον αρχικό ιδιοκτήτη. Τώρα πια ο δήμος Ζηρού έχει το επιπλέον καθήκον να περιφρουρήσει την έκταση των 17 στρεμμάτων από επίδοξους καταπατητές, δεδομένου ότι πρόκειται για μια περιοχή φιλέτο, κοντά στο ποτάμι, με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, αν υπάρξουν καλός σχεδιασμός και αποφασιστικότητα από πλευράς των τοπικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου