Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εξέλεξε αντιπροσώπους ο Δήμος Πρέβεζας

Ο Δήμος Πρέβεζας, είναι πιθανόν ο μοναδικός στην Ήπειρο, ο οποίος προχώρησε στην έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου. Οι υπόλοιποι Δήμοι της περιοχής, προτίμησαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες της ΚΕΔΚΕ και να διενεργήσουν τις εκλογές τις επόμενες ημέρες, αφού τελικά έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Από την παράταξη της πλειοψηφίας, του δημάρχου δηλαδή Χρήστου Μπαίλη, εκλέγονται πέντε δημοτικοί σύμβουλοι. Ακριβώς τόσοι ήταν και οι υποψήφιοι. Οι παρόντες που ψήφισαν ήταν δέκα τρεις. Αντιπρόσωποι αναδείχθηκαν οι Αναγνώστου Νικόλαος, Βαρτελάτου Στυλιανή, Ροπόκης Ευάγγελος που πήραν από 13 ψήφους και Κατσιπανέλης Δημήτρης και Πιπιλίδης Λάζαρος που πήραν από δώδεκα.
Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες για το Δήμο Πρέβεζας ανέρχονται σε τέσσερις, εκλέγονται τέσσερις αντιπρόσωποι. Οι δύο από την μείζονα αντιπολίτευση και οι άλλοι δύο από τις υπόλοιπες.
Από την Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση Πρέβεζας υπήρξαν τρεις υποψήφιοι για τις δύο θέσεις. Πρώτος με επτά ψήφους αναδείχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Στέργιος Γιαννάκης και ισοψηφήσαν στη δεύτερη με έξι ψήφους, οι Παύλος Σαραμπασίνας και Γιώργος Τσαγκάρης. Από την κλήρωση που ακολούθησε τυχερός ήταν ο Παύλος Σαραμπασίνας.
Δύο υποψήφιοι για μία θέση υπήρξαν και από την Λαική Συσπείρωση. Η παράταξη θα εκπροσωπηθεί τελικά από τον Ευάγγελο Τσοβίλη ο οποίος έλαβε δύο ψήφους έναντι μίας που είχε ο Ιωσήφ Σπυράκος.
Οι παρατάξεις Ανάπτυξη Τώρα και Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα, Λούρος, Ζάλογγο θα εκπροσωπηθούν με τον Γιώργο Νίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου