Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Παρελθοντολική πολιτική ή άγνοια;

Οι πολίτες της Π.Ε. Πρέβεζας περίμεναν και περιμένουν  από τους τρεις συμβούλους της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» να ασκούν υπεύθυνη
και εποικοδομητική κριτική και όχι να καταφεύγουν στην παρελθοντολογία και σε  παλαιοκομματικές τακτικές που, ως χώρα, μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Οι τρεις σύμβουλοι είχαν όλη τη δυνατότητα   να προτείνουν έργα προς υλοποίηση  στην Π.Ε. Πρέβεζας για το 2011, από αυτά που είχαν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα. Δεν το έπραξαν καίτοι προσκλήθηκαν.

Θα περίμενε κανείς, με λίγα λόγια,  να καταθέτουν προτάσεις και όχι να εκδίδουν ανακοινώσεις για θέματα που έχουν ήδη απαντηθεί. Όσα αναφέρουν για την κατανομή των Κ.Α.Π. απαντήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και εκεί σιώπησαν. Τους επισημάνθηκε ότι  η διαφορά που παρουσιάζεται στις κατανομές πιστώσεων στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, οφείλεται σε συνεχιζόμενα έργα των, αντίστοιχων,  πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων. Το γνωρίζουν, έχει ειπωθεί αρκετές φορές και περιλαμβάνονται στα έγγραφα που τους έχουν διανεμηθεί. Εκτός αν έχουν άγνοια  ή  αδυναμία να κατανοήσουν τι ακριβώς διαβάζουν.  

Είτε το ένα συμβαίνει, είτε το άλλο, η επανάληψη των ίδιων κοινότυπων και τετριμμένων ισχυρισμών φανερώνει ένδεια επιχειρημάτων και απόπειρα δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων.

Η πραγματικότητα – και το γνωρίζουν – είναι διαφορετική από αυτή που αναφέρουν. Και επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, οφείλουμε να τους υπενθυμίσουμε τα εξής:

Πρώτον: Η αναφορά τους σε έργα με πολύ μικρή προβλεπόμενη πίστωση για το 2011, είναι μια πρακτική που ακολουθείται από όλα τους φορείς για την ωρίμανση των έργων και τους θυμίζουμε ότι πρόσφατα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης περιλάμβανε στη λίστα του για αρδευτικά έργα, έργα με εγκεκριμένη πίστωση ενός (1) ευρώ.

Δεύτερον:  Στο Περιφερειακό Συμβούλιο έγινε σαφές ότι η κατανομή των πιστώσεων ανά Π.Ε. γίνεται απευθείας από το Υπουργείο και όχι από την Περιφέρεια. Η επιμονή τους να συγκρίνουν ποσοστά ανά Περιφερειακή Ενότητα, είναι κλασσική περίπτωση άσκησης μικροπολιτικής. Και αυτό γιατί όλοι γνωρίζουν ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, παρουσιάζουν αυξημένους προϋπολογισμούς που δεν επιβαρύνουν τις δύο άλλες περιφερειακές ενότητες, αλλά είναι αποτέλεσμα  συνεχιζόμενων έργων και οφειλών προς αυτές της Πολιτείας (π.χ. πρόσθετο οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρικά έργα κ.α.), για τα οποία υπάρχουν ξεχωριστές χρηματοδοτικές πηγές.

Τρίτον:  Για τη διάθεση του 20% σε έργα Περιφερειακής σημασίας «κρούουν ανοικτές θύρες» και ας μη βιάζονται να προκαταλάβουν αποφάσεις και δράσεις, ειδικά μάλιστα τη φετινή χρονιά που είναι μεταβατική.

Οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι του «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» πρέπει να γνωρίζουν ότι την ίδια αγάπη, αν όχι και μεγαλύτερη, την έχουν και άλλοι πέραν των ιδίων που σπεύδουν συχνά να την μονοπωλήσουν, τελευταία μάλιστα επεκτείνοντας την… αγωνία και το ενδιαφέρον τους και για την Π.Ε. Άρτας.

Η αλήθεια είναι ότι μας διακρίνει μια ουσιώδης διαφορά: Εμείς την αγάπη για την Πρέβεζα την αποδεικνύουμε στην πράξη. Με έργα και παρεμβάσεις που λύνουν προβλήματα και όχι με παραπληροφόρηση, κινδυνολογία και παλαιοκομματικές μεθόδους που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου