Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Καθαρισμός του πυθμένα του Λιμανιού Πρέβεζας από την Λέσχη Καταδρομέων Πρέβεζας στις 5 Ιουνίου 2011, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και η Λέσχη Καταδρομέων Ελλήνων Πρέβεζας διοργανώνουν, όπως και πέρσι, υποθαλάσσιο καθαρισμό του λιμανιού Πρέβεζας και απομάκρυνση από τον πυθμένα ξένων στοιχείων και απορριμμάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κος Στράτος Ιωάννου δήλωσε σχετικά: «Ζούμε σε ένα τόπο, όπου έχουμε το προνόμιο να απολαμβάνουμε ένα σπάνιας οικολογικής και αισθητικής αξίας περιβάλλον. Παρόλα αυτά και κυρίως ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης, αντιμετωπίζουμε περιβαλλοντικά προβλήματα, ιδιαιτέρως με τον Αμβρακικό. Πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας, με την ευαισθητοποίηση των πολιτών, τον εθελοντισμό, τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας και με την οικονομική στήριξη της πολιτείας, να ελέγξουμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα και να κατορθώσουμε ταυτόχρονα εναρμονισμένη ανάπτυξη για τους πολίτες με βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών. Αυτή είναι, άλλωστε, και η αρχή που διέπει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου.

Συγχαίρω την εθελοντική προσπάθεια της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας, που για μια ακόμη χρονιά προβαίνει στον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Λιμανιού τη Πρέβεζας, πράξη που αποτελεί, όχι μόνο συμβολική, αλλά ουσιαστική συνεισφορά στην διατήρηση της περιβαλλοντικής υγείας του λιμανιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου