Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Όπως στο Νότιο Λονδίνο έτσι και στο Ριζοβούνι

‘’Τι είναι αυτά παιδάκια μου; Τι σας φταίει ο κάδος;

Τι σας ήρθε και τον πλένεται;’’

Φώναζε η αγαπημένη γιαγιά-γειτόνισσα του σχολείου μας.-‘’Θα τον βάψουμε όπως στο Νότιο Λονδίνο γιαγιά.’’ Πετάχτηκε μία Μελισσούλα και της απάντησε όλο χαρά.


Και δεν είπε και ψέματα.
Μέσα στις διάφορες δραστηριότητες του σχολείου, τα παιδιά φόρεσαν γάντια, μάσκες, ποδιές και με χαμόγελο βγήκαν στους δρόμους της Κοινότητας Ριζοβουνίου για να αλλάξουν κάτι που κανένας δεν το θέλει έξω από το σπίτι του. Μα τι άλλο; Τους κάδους σκουπιδιών.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Λέκκος στην αρχή γέλασε και μάλλον δεν το πολυπίστεψε αλλά όταν είδε τα μικρά στη πλατεία έτοιμα για εργασία κατενθουσιάστηκε. Βέβαια μετά από συνεννόηση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Αθανασόπουλου με τους προέδρους των κοινοτήτων, το ίδιο θα συμβεί σε όλες τις κοινότητες από τις οποίες υπάρχουν εγγεγραμμένα παιδιά στο Μελίσσι. Οπότε συνέχεια έχουν το Θεσπρωτικό, η Ελιά, η Γαλήνη, ο Γαλατάς & το Ζερβό.

Επειδή όμως η διαδικασία είναι χρονοβόρα το συνολικό αποτέλεσμα και τα έργα τέχνης- ζωγραφιές πάνω στους κάδους θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη καλοκαιριού. Έως τότε που θα έχουμε πλήρες φωτογραφικό υλικό παραθέτουμε τη πρώτη δημιουργία μας που κοσμεί των κάδο του σχολείου και της γειτονιάς μας. Σκεφτόμαστε όμορφα…

Ομορφαίνουμε τον τόπο μας : Όποιος έχει κάποιο σχέδιο-ζωγραφιά που θεωρεί ότι μπορεί να αποτυπωθεί στον κάδο ας επικοινωνήσει με τις δασκάλες ή ας αποστείλει e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Μελισσιού kdaprizovouniou@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου