Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΠΡΕΒΕΖΑ" για την ημερίδα για τον Αμβρακικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα ρεπορτάζ των εφημερίδων από την προημερίδα για τον Αμβρακικό που πραγματοποιήθηκε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Παρασκευή στη Θεοφάνειο αίθουσα δεν υπάρχει πουθενά η παρέμβαση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα». Για τη σφαιρική ενημέρωση των συμπολιτών μας την δημοσιεύουμε όπως ακριβώς την διατύπωσε προφορικά ο πρόεδρος του συλλόγου στο προεδρείο της προημερίδας:

«Να σας ευχαριστήσουμε που διοργανώσατε ένα ακόμη ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ για τον Αμβρακικό. Το προηγούμενο είχε τελεσθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στην παραλία μπρος από το Δημαρχείο και με θέα τον ημιθανή Αμβρακικό και ήταν πιο επίσημο, γιατί είχαν παραστεί σε αυτό πλήθος «αρχόντων» όλων των αποχρώσεων από το κράτος των Αθηνών, αλλά και «επιφανών» τοπικών αρχόντων των γύρω περιοχών. Μάλιστα είχαν αποκλεισθεί τότε για να τοποθετηθούν οι απλοί σύλλογοι και πολίτες. Τόση Δημοκρατία.
Να απευθυνθώ τώρα στον κ.Μπαρέλο, συντονιστή του φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού, και να του ζητήσω, να μου απαντήσει με το χέρι στην καρδιά στην εξής απλή ερώτηση: Ζούμε σε ένα διεφθαρμένο κράτος με αναποτελεσματικές, για τους γνωστούς λόγους, υπηρεσίες. Πιστεύετε ότι μέσα σε αυτό το καθεστώς μπορεί να ΣΩΘΕΙ Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ; Απαντήστε μας ευθέως, για να αποφασίσουμε και εμείς, εάν στο μέλλον θα πρέπει να συμμετέχουμε ξανά σε τέτοιες ημερίδες–μνημόσυνα.»

Η απάντηση του κ.Μπαρέλου ήταν: «ΟΧΙ, έτσι όπως είναι τα πράγματα. Προς την κατεύθυνση όμως αυτή πρέπει να στρέψουμε τις προσπάθειες μας, για να αντιστρέψουμε την κατάσταση για τον Αμβρακικό.»

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ, ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ.

Με την ευκαιρία αυτού του δελτίου τύπου, να καταθέσουμε για άλλη μια φορά στους συμπολίτες μας τη θέση του συλλόγου μας για το πολύπαθο θέμα.

Ο Αμβρακικός δεν σώζεται μέσα από ημερίδες και συμπόσια ή τη δημιουργία Φορέων Διαχείρισης και Εταιρειών Ανάπτυξης καθώς και την κατασπατάληση δυσθεόρατων ποσών στο όνομα της σωτηρίας του.

Ο Αμβρακικός (όπως και κάθε άλλο είδος «Ελληνικού Αμβρακικού») θα διασωθεί μόνο, ένα βρεθούν κάποιοι ΗΘΙΚΟΙ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ και ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ και πράξουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, δηλαδή να εφαρμόσουν μέχρι τελείας και προς κάθε κατεύθυνση το Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Δίκαιο που υπάρχει για να προστατεύει τον Αμβρακικό.

Και ως τότε ας μην ταράζουμε τον επιθανάτιο ρόγχο του με τα δηλητηριώδη αναφιλητά μας.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου