Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Χωρίς Ιερέα το Πάσχα ο Αγίος Γεωργίος Θεσπρωτικού

Ανοιχτή επιστολή
Η επιστολή του Συλλόγου των Αποδήμων Λελοβιτών προς τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης για την λειτουργία ιερέα τις μεγάλες μέρες των Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου μας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θεσπρωτικού, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Βρίσκει απολύτως σύμφωνους όλη την κοινωνία όχι μόνο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και του συνοικισμού των Εργατικών κατοικιών, αλλά ολόκληρου του Θεσπρωτικού.
Από πολύ παλιά λειτουργούσαν στο Θεσπρωτικό και οι δύο ενορίες. Τις άγιες μέρες όμως αυτές, που καταφθάνουν όλοι οι απόδημοι, περιμένουν πώς και πώς να πάνε στην εκκλησία, να προσκυνήσουν την Σταύρωση, να πάνε στο νεκρό Ιησού Χριστό την Μεγάλη Παρασκευή το πρωΐ για να στολίσουν τον Επιτάφιο και το ίδιο βράδυ για να τον προσκυνήσουν της εις Άδου κάθοδο και να ψάλλουν τα Εγκώμια, να κοινωνήσουν το Μεγάλο Σάββατο και να δοξολογήσουν τελικά μετά όλοι μαζί την μεγάλη Ανάστασή Του.
Αυτές οι μέρες έχουν χαραχτεί βαθιά όχι μόνοι στην μνήμη αλλά και στην καρδιά των χριστιανών. Γι’ αυτό όλες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ο Άγιος Γεώργιος που σφίζει από χριστιανικό κόσμο, όλοι οι κάτοικοι αυτοί χίλιοι και πάνω, ζητούν επίμονα έναν ιερέα να έρθει εκεί και να λειτουργήσει. Δεν μπορεί όμως κανείς να διανοηθεί ότι τουλάχιστον τις παραπάνω μέρες, Μεγ. Πέμπτη έως και την Ανάσταση να μη έχει η εκκλησία ιερέα. Και θέλουμε να γίνονται κανονικά οι Ακολουθίες των ημερών αυτών όπως πάντα κι όχι να γίνεται π.χ. η Ανάσταση στις 9.00΄η ώρα το βράδυ. Άλλωστε ο παραπάνω Ναός τις μέρες αυτές γεμίζει, όπως και η άλλη, η κεντρική ενορία της Παναγίας. Αφού λοιπόν δεν χωράνε καν ο κόσμος της ενορίας της Παναγίας στην εκκλησία της, είναι λογικό να λειτουργήσει και ο Άγιος Γεώργιος και για έναν επιπλέον λόγο ότι ένας κόσμος γερόντων της ενορίας Αγ. Γεωργίου που δεν μπορεί να μετακινηθεί είναι δύσκολο γι’ αυτούς να πάνε στην Παναγία.
Αυτή η μεγάλη αγάπη και τιμή του λαού μας προς τον Ιησού Χριστό και την Εκκλησία, την οποία απέδειξαν εμπράκτως οι χριστιανοί αυτοί που με δικά τους χρήματα ανακαίνισαν και αποκατάστησαν αμέσως τον Ναό αυτό, όταν πριν από λίγα χρόνια κάηκε, είναι φωτεινό παράδειγμα προς όλους ότι η πίστη δεν είναι απλά μια υπόθεση ρουτίνας, αλλά είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας και τέτοιες εκδηλώσεις αποκαλύπτουν και την αληθινή και πραγματική μας ταυτότητα, αυτήν που είναι ριζωμένη στις καρδιές μας και κανείς δεν μπορεί να την διαγράψει.
Σεβασμιότατε, ελπίζοντας ότι φέτος θα μας βοηθήσετε, ζητούμε ταπεινά να καλύψετε την θέση του ιερέα γιατί ο λαός της ενορίας αυτής το θέλει από σας.
Οι ενορίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου