Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μονή Αβάσσου. Αναδείχθηκε το μνημείο με έρανο των κατοίκων!!!

Έναν ακόμη αξιόλογο τόπο θρησκευτικού τουρισμού απέκτησε ο Νομός της Πρέβεζας. Πρόκειται για το μοναστήρι του Αβάσσου το οποίο βρίσκεται στο δημόσιο δρόμο Λούρου – Βρυσούλας σε απόσταση μόλις 17 χιλιόμετρα από τον Λούρο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής και άλλοι φορείς πραγματοποίησαν έρανο και συγκέντρωσαν χρήματα τα οποία διατέθηκαν για την αναστύλωση του εξωτερικού τοίχου και άλλες εργασίες στο εξωτερικό και το εσωτερικό του Ναού, ενώ ο πρώην Δήμος Λούρου προχώρησε σε παρεμβάσεις ηλεκτροδότησης και υδροδότησης της περιοχής.

Ο Ναός θεμελιώθηκε στα 1474 είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου και αποτελεί έναν παράδεισο, αφού βρίσκεται στο μέσο ενός ελαιώνα με δύο ποταμάκια και υπεραιωνόβια πλατάνια να χαρίζουν όλο τον χρόνο απλόχερα την σκιά και την δροσιά τους στους επισκέπτες.
Σε απόσταση αναπνοής υπάρχει ένας από τους παλιότερους νερόμυλους της περιοχής και πολύ κοντά, στα τρία μόλις χιλιόμετρα βρίσκονται οι πύλες του Άδη.
Οι εκδρομείς που θα επιλέξουν την μονή του Αβάσσου για την πρωτομαγιάτικη εκδρομή τους θα βρουν εκτός από φως και νερό ακόμη και ψησταριά, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν τον περίπατό τους με προσκύνημα σε έναν από τους ομορφότερους ναούς της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου